آخرین یخچال های مناطق گرمسیری تا یک دهه دیگر آب می شوند
به گزارش تیم علمی، به گزارش خبرنگاران به نقل از اینتستینگ انجینیرینگ، در سال های اخیر سرعت ذوب شدن یخچال های مناطق گرمسیری که مابین کوه های هیمالیا و آندز قرار دارند افزایش یافته و بر اساس پیش بینی پژوهشگران آخرین قطعات باقی مانده این یخچال ها ظرف یک دهه آینده آب می شوند.

محققان می گویند تداوم فرایند گرمایش زمین و ناکامی کشورهای جهان در جهت کند کردن فرایند مذکور باعث شده تا یخچال های طبیعی مناطق گرمسیری جهان با سرعتی بالاتر از آنچه تصور می شد، ذوب شوند. در این میان، سرعت ذوب یخچال های طبیعی کشور پاپوآ (گینه نو) سریع تر از کشورهای همجوار است و آنها در کمتر از ده سال و به علت تشدید پدیده ال نینو ذوب خواهند شد.
پدیده ال نینو نوعی الگوی آب و هوایی است که باعث گرم تر شدن آب اقیانوس ها در مناطق گرمسیری و همین طور دمای جو کره زمین می گردد. آخرین بار وقوع این پدیده طی سال های 2015 تا 2016 هم سرعت ذوب یخچال های طبیعی را به شدت افزایش داد.
ذوب شدن یخچال های طبیعی مناطق گرمسیری از 150 سال قبل با سرعتی اندک آغاز شده، اما از سال 2010 به این سو شدت گرفته است. بر اساس برآوردهای اجرا شده 75 درصد از این یخچال ها بین سال های 2010 تا 2018 ذوب شده اند.
منبع: خبرگزاری مهر