مرد دیوانه کنار جیغ؛ راز نوشته مخفی شاهکار مونک آشکار شد

به گزارش تیم علمی، آزمایش هایی که با امواج مادون قرمز انجام شد، رمز جمله نوشته شده در گوشه تابلوی جیغ، شاهکار ادوارد مونک، هنرمند نروژی را آشکار کرد.

مرد دیوانه کنار جیغ؛ راز نوشته مخفی شاهکار مونک آشکار شد

به گزارش بی بی سی، وجود جمله ای کوتاه که به سختی قابل مشاهده است در گوشه یکی از معروف ترین آثار هنری بشر، موجب بروز برآورد های متفاوتی در دنیای هنر شده بود.

در گوشه سمت چپ و بالای تابلوی جیغ با مداد نوشته شده است: فقط یک دیوانه می تواند این را کشیده شده باشد.

تحقیقاتی که موزه ملی نروژ انجام داده، نشان می دهد که این جمله را خود نقاش نوشته است.

نقاشی اصلی که اولین بار سال 1893 در اسلو -شهر محل اقامت مونک که آن موقع کریستیانیا نامیده می شد- نمایش داده شد، تبدیل به نمادی رادیکال و بدون زمان از بیان اضطراب بشر شده است.

فیلم های هالیوودی جیغ که در دهه 1990 فراوری شد نیز از این اثر الهام گرفته و همین طور یکی از اموجی هایی که در شبکه های اجتماعی و گوشی های تلفن همراه دیده می گردد.

این اثر هنری قرار است سال آینده میلادی در موزه جدیدی در پایتخت نروژ به نمایش گذاشته گردد.

منتقدان هنری مدت ها بود که شک داشتند آیا این نوشته را خود مونک - که می دانیم در دوران زندگی اش از مسائل روانی رنج می برده - روی نقاشی نوشته یا بعد ها یکی از بازدیدکننده های اثر این کار را انجام داده است.

اکنون موزه به این نتیجه رسیده است که نوشته روی نقاشی کار خود مونک است. این نتیجه گیری به وسیله به کارگیری تکنولوژی جدید و همچنین تحلیل و مقایسه دستخط مونک با نامه ها و خاطراتش حاصل شده است.

مای بریت گولنگ، سرپرست موزه گفت: نوشته بدون شک متعلق به خود مونک است. این نوشته و همین طور اتفاقاتی که سال 1895 هم زمان با اولین نمایش تابلو در نروژ رخ داد، همه به یک موضوع اشاره دارند.

سال 1994 تابلوی جیغ از موزه هنر نروژ دزدیده شد. تابلو سپس به وسیله عملیات ماموران مخفی بریتانیایی دوباره پیدا شد.

حس عمیق اضطراب

این اثر در آن موقع با نقدها زیادی در جامعه روبرو شد و مردم نیز اظهار نظر های زیادی در خصوص شرایط روانی مونک کردند.

مونک، طبق آن چیزی که در خاطراتش نوشته است، از این واکنش ها به شدت لطمه خورد و به نظر می رسد که پس از آن بود که سراغ نقاشی اش رفت و آن جمله را به اثر افزود.

هم پدر و هم خواهر مونک از افسردگی شدید رنج می بردند و خود او هم سال 1908 به دنبال یک فروپاشی عصبی در بیمارستان بستری شد.

مادر و خواهر عظیم این نقاش قبل از این که او 14ساله گردد، مردند و پدرش نیز 12 سال بعد درگذشت. یک خواهر دیگر مونک هم به اختلال دو قطبی مبتلا بود.

مونک در خاطراتش نوشته است: تا جایی که یادم می آید از حس عمیق اضطراب صدمه خورده ام؛ حسی که کوشش نموده ام آن را در آثارم نشان دهم. بدون این اضطراب و بیماری، من شبیه به یک کشتی بدون سکان می شدم.

تابلوی جیغ همراه بعضی دیگر از آثار مونک مانند مدونا، پایکوبی زندگی و خودنگاره با سیگار، از سال 2022 در موزه ملی نروژ به نمایش گذاشته خواهند شد.

منبع: فرارو
انتشار: 27 اسفند 1399 بروزرسانی: 27 اسفند 1399 گردآورنده: sctm.ir شناسه مطلب: 1551

به "مرد دیوانه کنار جیغ؛ راز نوشته مخفی شاهکار مونک آشکار شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مرد دیوانه کنار جیغ؛ راز نوشته مخفی شاهکار مونک آشکار شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید