ویتامین K و دانستنی هایی درباره آن

به گزارش تیم علمی، خبرنگاران : یکی از ویتامین هایی که کمتر از آن نام برده می گردد ویتامین K است، بنابراین عجیب نیست که باور های اشتباه و ابهامات زیادی در موردش وجود داشته باشد. خیلی از افراد اطلاعات نادرستی از ویتامین K دارند. برای اینکه یاری تان کنیم سطح آگاهی تان را نسبت به این ماده مغذی بسیار مهم بالاتر ببرید، نکات مفیدی را در اختیارتان می گذاریم.

ویتامین K و دانستنی هایی درباره آن

غذا، برترین منبع است

غذا همواره برترین منبع هر ویتامینی است و ویتامین K نیز از این قاعده مستثنی نیست. البته شاید گاهی احتیاج باشد مکمل ویتامین K مصرف گردد، اما باز هم غذا، برترین راه دریافت این ویتامین است.

ویتامین K در واقع گروهی از ویتامین هاست

ویتامین K تنها یک ویتامین نیست و در واقع گروهی از ویتامین های محلول در چربی است که ساختار های شیمیایی مشابه دارند.

ویتامین K1 و ویتامین K2 یکی نیستند

ویتامین K دارای انواع متعدد و متفاوتی است، اما ویتامین K 1 و ویتامین K 2 شایع ترین ِ آن ها هستند. این دو نوع ویتامین شاید بیشتر مواقع تحت یک نام قرار بگیرند، اما در واقع عملکرد های متفاوتی دارند و منابع غذایی شان نیز با هم فرق می نماید.

ویتامین K1 بیشتر در سبزیجات وجود دارد

ویتامین K 1 که فیلوکوئینون نیز نامیده می گردد معمولا در سبزیجات با رگ سبز تیره وجود دارد، بنابراین اگر در حال حاضر عادت ندارید زیاد سبزیجات سبز مصرف کنید، پس باید این عادت سالم را آغاز کنید تا ویتامین K 1 کافی به بدن تان برسانید.

ویتامین K2 فقط در محصولات حیوانی وجود ندارد

بیشتر مطالبی که در خصوص منابع ویتامین K 2 وجود دارند به این باور اشتباه دامن می زنند که این ویتامین فقط در گوشت قرمز وجود دارد. محصولات حیوانی هرچند که منبع این ماده مغذی اند، اما تنها منبع نیستند. ویتامین K 2 در بسیاری از غذا های تخمیر شده نیز وجود دارد.

بدن شما می تواند ویتامین K بسازد

شاید ندانید که با تقویت سلامت روده های تان می توانید توانایی بدن تان برای ساختن ویتامین K را افزایش بدهید. برترین راه بهبود سلامت روده ها، خوردن غذا های تخمیری مانند ساورکرات، میسو، ماست، کیم چی و خیارشور است.

بهتر است از مصرف ویتامین K3 خودداری کنید

ویتامین K 3 که به نام منادیون نیز معروفیت دارد، مصنوعی است و بهتر است به علت عوارض جانبی بالقوه ای که دارد از مصرف آن صرفنظر کنید.

ویتامین K مصرفی بیشتر افراد از نوع ویتامین K1 است

بین 75 تا 90 درصد از ویتامین K که افراد مصرف می نمایند، ویتامین K 1 است، نه ویتامین K 2 از منابع گوشتی که خیلی از کارشناسان ناآگاهانه به اشتباه توصیه می نمایند برای دریافت ویتامین K بیشتر، مصرف شان کنید.

از شش منبع برتر ویتامین K بیشتر بهره ببرید

برترین راه دریافت ویتامین K بیشتر، مصرف شش منبع برتر این ویتامین است که شامل کلم برگ (1062 میکروگرم در یک فنجان)، کولارد سبز (1059 میکروگرم در یک فنجان)، اسفناج (889 میکروگرم در یک فنجان)، شلغم (529 میکروگرم در یک فنجان)، بروکلی (220 میکروگرم در یک فنجان) و کلم فندقی (218 میکروگرم در یک فنجان) می گردد.

ویتامین K فقط برای لخته شدن خون نیست

هرچند معروف ترین قابلیت ویتامین K لخته کردن خون است، اما این ویتامین می تواند به سلامت قلب و استخوان ها نیز یاری کند.

ویتامین K اگر همراه با چربی مصرف گردد بهتر جذب می گردد

ویتامین K یک ویتامین محلول در چربی است، بنابراین اگر همراه با مقداری چربی خورده گردد، بهتر جذب بدن خواهد شد. پس خوب است مقداری روغن زیتون به سالاد سبزیحات تان اضافه کنید یا چند برش آووکادو کنار غذای ویتامین K دارتان بگذارید و یا اینکه این غذا را همراه با مغز ها و دانه ها میل کنید.

به طور مداوم ویتامین K مصرف کنید

اگر وارفارین یا داروی رقیق نماینده خون دیگری مصرف می کنید، یا اختلال لخته شدن خون دارید، بهتر است به طور پیوسته ویتامین K مصرف کنید تا از بروز هر مسئله ای مرتبط با داروهای تان یا بیماری تان پیشگیری کنید.

منبع: care2

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 21 مهر 1403 بروزرسانی: 21 مهر 1403 گردآورنده: sctm.ir شناسه مطلب: 2392

به "ویتامین K و دانستنی هایی درباره آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ویتامین K و دانستنی هایی درباره آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید