پژوهشگران به دنبال طراحی و توسعه واکسن کرونا با شرایط نگهداری ساده تر هستند خبرنگاران
به گزارش تیم علمی، پژوهشگران در حال توسعه واکسن نانوذره ای هستند که شرایط نگهداری ساده تری داشته و احتمالا به صورت تک دوز تجویز گردد.
جهت دریافت مشاوره خدمات کاتالوگ تبلیغاتی از بهترین و مجربترین طراحان کشور همراه ما باشید. از طراحی تا چاپ کاتالوگ های تبلیغاتی حرفه ای را با بهترین قیمت از ما بخواهید.
به گزارش گروه فناوری خبرنگاران، محققان استنفورد در مرحله پیش بالینی توسعه واکسن نانوذره ای برای کووید 19 هستند. درصورت موفقیت، این واکسن می تواند در دمای بالاتری نسبت به واکسن های mRNA که در حال حاضر استفاده می گردد، ذخیره شده و فرصت هایی را برای توزیع در محیط هایی با امکانات اندک فراهم کند.
این تحقیق توسط آبیگایل پاول، صورت گرفته که در حال آنالیز فراوری واکسن در آزمایشگاه دکتر پیتر کیم است. در اوایل ماه مارس، پاول در حال کار روی یک واکسن نانوذره ای برای ابولا بود، اما با شیوع کرونا راستا را تغییر داد تا روی SARS-CoV-2 تمرکز کند.
پایتون ویدنباخر از محققان این پروژه می گوید که برخلاف واکسن های mRNA شرکت های فایزر و مادرنا، این واکسن نانوذرات باعث نمی شوند که سلول های بدن نسخه هایی از پروتئین خوشه کووید 19 را فراوری نمایند. در عوض، چندین نسخه از پروتئین سنبله به یک نانوذره اضافه می گردد. این ترتیب در مقایسه با تزریق پروتئین سنبله به تنهایی، پاسخ ایمنی بیشتری ایجاد می نماید، زیرا نانوذره باعث می گردد پروتئین ها در سیستم ایمنی بدن بیشتر دیده شوند.
ویدنباخر می گوید که در واکسن آن ها از نانوذره مولتیکی خودآرا به نام فریتین استفاده می گردد و به این دلیل انتخاب شده است که دارای تقارن سه محوری پروتئین خوشه کووید 19 است.
محققان در آزمایشگاه کیم معتقدند که مهمترین ویژگی واکسن نانوذرات آن ها سهولت نسبی حمل و نقل و ذخیره آن است. آدونیس روبیو می گوید: من فکر می کنم این واکسن بسیار امیدوارنماینده است چرا که ممکن است به صورت تک دوزی تجویز گردد و احتیاجی به ذخیره سازی در دمای پایین نباشد. درصورت موفقیت، این واکسن گزینه مناسبی برای کشور های کم درآمد و متوسط است که منتظر دسترسی به واکسن های مورد تایید هستند.
واکسن فایزر باید در دمای 70- درجه سانتیگراد نگهداری گردد که به فریزر درجه آزمایشگاهی حرفه ای احتیاج دارد. این فریزر ها اغلب در مناطق کم درآمد آمریکا و دیگر نواحی دنیا قابل دسترسی نیستند.
پاول می گوید: واکسن های دارای اجزاء پروتئینی اغلب می توانند در یخچال نگهداری شوند تا پایداری آن ها حفظ گردد، در حالی که واکسن mRNA برای نگهداری طولانی مدت باید منجمد شوند. ما همچنین امیدواریم که با انجماد سرمایشی واکسن خود، اجازه دهد واکسن را در دمای اتاق نگهداری کرده و پایداری بیشتری در واکسن ایجاد نماییم، در نتیجه توزیع آن بسیار ساده تر گردد.
وی اضافه نمود: با این حال هنوز کار های زیادی برای انجام وجود دارد، بنابراین شرایط مطلوب ذخیره سازی در حال حاضر نامشخص است.
این واکسن در مرحله پیش بالینی است و برای ارزیابی کارایی آن، آزمایش هایی روی موش ها در شرایط برون تنی (روی سلول ها) و درون تنی (موجودات زنده) صورت گرفته است.
منبع: خبرگزاری دانشجو