چین چند استان دارد؟(معرفی استان های چین)

به گزارش تیم علمی، چین، کشوری با وسعت و تنوع فرهنگی شگفت انگیز، به استان ها، منطقه خودمختار، شهرهای مستقل و منطقه ها اداری ویژه تقسیم می گردد. هر یک از این بخش ها دارای ویژگی ها، فرهنگ ها و اقتصادهای منحصربه فردی هستند که به موجب آن ها، چین به عنوان یکی از پیچیده ترین و چندوجهی ترین کشورهای دنیا شناخته می گردد. در این مطلب، قصد داریم تا با نگاهی دقیق تر به تعداد استان های چین و خصوصیات آن ها، بیندازیم. با ما همراه باشید.

چین چند استان دارد؟(معرفی استان های چین)

آنچه در این مطلب می خوانید

  • استان های چین
  • شهرهای در سطح استان
  • منطقه ها خودمختار و منطقه ها اداری ویژه چین
  • سؤالات متداول

استان های چین

چین، با تقسیمات اداری متنوع خود، مجموعه ای از 22 استان را در خود جای داده که هر کدام دارای مجذوب کنندهیت های خاص خود هستند. اگر قصد با تور چین از این کشور بزرگ تماشا کنید، آشنایی با استان های چین می تواند بسیار مفید باشد. از منطقه ها کوهستانی تا سواحل تماشای و شهرهای مدرن، با اخذ ویزای گردشگری چین خواهید توانست از جاذبه های فرهنگی و تاریخی این استان ها، لذت ببرید.

آن هوئی (Anhui)

آن هوئی، واقع در شرق چین یکی از استان های چین است که به خاطر چشم انداز ها طبیعی فریبنده اش مانند کوه هوانگشان، مشهور است. این استان بعلاوه دارای تاریخ غنی با بناهای تاریخی و فرهنگی بسیاری است که از جمله آن ها می توان به روستاهای قدیمی مانند هونچون و شی دی اشاره نمود که در لیست میراث دنیای یونسکو قرار دارند. آن هوئی بعلاوه به خاطر فراوری چای معروف خود و غذاهای محلی که غالباً ساده اما خوشمزه هستند، معروف است.

فوجیان (Fujian)

فوجیان در جنوب شرقی چین قرار گرفته است و به خاطر داشتن روابط تجاری قوی با تایوان و سایر کشورهای جنوب شرقی آسیا شناخته شده است. این استان دارای چشم انداز ها طبیعی خیره نماینده ای مانند کوهستان وای و منطقه محافظت شده تایپینگ است. فوجیان بعلاوه به خاطر معماری منحصربه فرد تالو معروف است که خانه های دایره ای شکلی هستند که به صورت مشترک به وسیله چندین خانواده استفاده می شوند. بعلاوه به خاطر فراوری چای های معروفی مانند اولانگ معروفیت دارد.

گانسو (Gansu)

گانسو، واقع در شمال غربی چین، به خاطر چشم انداز ها طبیعی چشمگیر و میراث تاریخی غنی خود معروفیت دارد. این استان بخشی از جاده ابریشم باستانی بوده و دارای آثار تاریخی مهمی مانند مجموعه بودای بزرگ موگائو در دونهوانگ است که شامل هزاران نقاشی دیواری و مجسمه است. گانسو بعلاوه به خاطر منطقه ها کویری و پارک های ملی خود مانند پارک ملی ژانگیه شناخته شده است.

گوانگ دونگ (Guangdong)

گوانگ دونگ، واقع در جنوب شرقی چین، یکی از پرجمعیت ترین و پویاترین استان های چین است که به عنوان موتور مالی کشور شناخته می گردد. این استان خانه شهرهای بزرگی مانند گوانجو و شنژن است که هر دو مراکز مهم تجاری و صنعتی هستند. این استان بعلاوه خانه دیم سام و سایر غذاهای سنتی کانتونی است.

بیشتر بخوانید

معرفی مهمترین بازارهای چین

گوئیژو (Guizhou)

گوئیژو، یکی دیگر از استان های چین است که در جنوب غربی کشور واقع شده و برای چشم انداز ها طبیعی بکر و فرهنگ قومی غنی اش مشهور است. این استان میزبان جوامع قومی متعددی از جمله میائو و دونگ است که هر دو فرهنگ و آداب ورسوم منحصربه فردی دارند. گوئیژو بعلاوه به خاطر پل های طبیعی باشکوه و آبشارهای خیره نماینده اش شناخته شده است.

هاینان (Hainan)

هاینان، یکی از جنوبی ترین استان های چین است که به عنوان یک مقصد گردشگری محبوب با سواحل زیبا و منطقه ها استوایی اش معروف است. این استان جزیره ای که هاوایی چین نامیده می گردد، دارای آب وهوای گرمسیری و فرصت های فراوان برای فعالیت های آبی و گردشگری است. بعلاوه یک مرکز رو به رشد برای سرمایه گذاری های بین المللی است.

هبئی (Hebei)

هبئی یکی دیگر از استان های چین است که در شمال این کشور واقع شده است و پکن و تیانجین، دو شهر مستقل را در برمی گیرد. این استان به خاطر داشتن بخش هایی از دیوار بزرگ چین و چشم انداز ها طبیعی فراوان شناخته شده است و دارای جاذبه های فرهنگی و تاریخی متعددی است که بازدیدنمایندگان را به سمت خود جلب می نماید.

هیلونگ جیانگ (Heilongjiang)

در بالاترین نقطه شمالی چین، هیلونگ جیانگ معروف به داشتن آب وهوای سرد و طولانی ترین فصل زمستان است. این استان میزبان فستیوال بین المللی یخ و برف هاربین است که یکی از بزرگ ترین جشنواره های زمستانی دنیا است. هیلونگ جیانگ بعلاوه یک قطب مهم کشاورزی به شمار می رود و به خاطر جنگل های سرسبز و حیات وحش غنی اش معروف است.

بیشتر بخوانید

معرفی 10 تا از زیباترین روستاهای چین که باید ببینید

هنان (Henan)

هنان، واقع در مرکز چین، به عنوان یکی از قدیمی ترین منطقه ها مسکونی و مراکز تمدن چین شناخته شده است. این استان خانه معبد شائولین، مهد رزم آوران کونگ فو و محل قرارگیری مجسمه های تاریخی غار لونگ من است. هنان بعلاوه به علت داشتن آثار باستانی و چشم انداز ها طبیعی فراوان، از جمله خوانگ خه یا رودخانه زرد، مورد توجه گردشگر ها است.

هوبئی (Hubei)

مرکز استان هوبئی ووهان، به عنوان یک مرکز مهم صنعتی و علمی در چین شناخته می گردد. این استان میزبان بزرگ ترین دریاچه چین، دریاچه دونگ تینگ و بخش هایی از سد بزرگ سه دره است. هوبئی بعلاوه دارای چشم انداز ها طبیعی فراوان و میراث فرهنگی غنی است که از جمله آن ها می توان به بناهای تاریخی ووهان اشاره نمود.

هونان (Hunan)

هونان یکی دیگر از استان های چین است که مقصدی عالی برای گردشگران و علاقه مندان به تاریخ است. این استان خانه پارک ملی ژانگجیاژه است که به خاطر صخره های بزرگ و چشم انداز ها طبیعی باشکوهش معروفیت دارد. هونان نیز به خاطر فراوری برنج و چای و نیز فعالیت های فرهنگی نظیر اپرای محلی شناخته شده است.

جیانگسو (Jiangsu)

جیانگسو، استانی در شرق چین، به علت پیشرفت های صنعتی و فرهنگی اش شناخته شده است. این استان میزبان شهرهای تاریخی و زیبایی مانند سوژو با باغ های کلاسیک چینی و کانال های آبی و نانجینگ، مرکز سابق چین، است و به عنوان یکی از ثروتمندترین و پیشرفته ترین استان های چین شناخته می گردد.

جیانگشی (Jiangxi)

جیانگشی، در جنوب شرقی کشور واقع شده و به خاطر داشتن منابع طبیعی فراوان و تاریخ غنی فرهنگی اش معروف است. این استان به خاطر سرامیک های چینی، به خصوص سفالینه های جینگدزه، معروفیت دارد. جیانگشی بعلاوه دارای چشم انداز ها طبیعی زیبایی مانند دریاچه پویانگ و کوهستان لوشان است که جاذبه های گردشگری عمده ای برای بازدیدنمایندگان محسوب می شوند.

جی لین (Jilin)

جی لین، استانی در شمال شرقی چین، به علت آب وهوای سرد و برفی اش مشهور است. این استان میزبان یکی از بزرگ ترین فستیوال های برف و یخ در دنیا است که هر ساله در شهر چانگچون برگزار می گردد و بازدیدنمایندگان زیادی را جذب می نماید. جی لین نیز به علت داشتن جنگل های دست نخورده و متراکم، پارک ملی چانگبایشان و یکی از بلندترین آتشفشان های خاموش دنیا، اهمیت زیادی دارد.

بیشتر بخوانید

غذاهای چین | معرفی جامع و کامل

لیائونینگ (Liaoning)

لیائونینگ، یکی دیگر از استان های چین است که به عنوان یکی از مهم ترین قطب های صنعتی کشور شناخته می گردد. شهر دالیان، به عنوان یکی از مهم ترین بنادر و مراکز لجستیکی در شمال چین، نقش کلیدی در تجارت بین المللی دارد. علاوه بر این، لیائونینگ دارای جاذبه های تاریخی و طبیعی فراوانی است، از جمله شهر شنیانگ با کاخ های تاریخی و معابد قدیمی.

چینگهای (Qinghai)

چینگهای، استانی در شمال شرقی فلات تبت، به خاطر داشتن چشم انداز ها طبیعی خیره نماینده و فرهنگ تبتی غنی اش شناخته شده است. دریاچه کوکونور، بزرگ ترین دریاچه آب شور چین در این استان قرار گرفته است و به خاطر تنوع زیستی بالا و حفاظت از محیط زیست معروف است.

شاندونگ (Shandong)

شاندونگ، یکی از ثروتمندترین و پرجمعیت ترین استان های چین، در شرق کشور واقع شده و ساحلی است. این استان به خاطر داشتن میراث فرهنگی کنفوسیوس، معروف است. شاندونگ بعلاوه به خاطر سواحل زیبا و مجذوب کنندهیت های گردشگری مانند کوه تای و معبد لائوشان شناخته شده است.

شانشی (Shanxi)

شانشی، واقع در شمال چین، بیشتر به خاطر منابع زغال سنگ وسیعش شناخته می گردد، اما تنها به معادن ختم نمی گردد. این استان دارای آثار تاریخی بسیاری است، از جمله شهر پینگیائو و معبد جینانگ که هر دو برای معماری سنتی و اهمیت تاریخی شان معروف اند. شانشی بعلاوه به خاطر فراوری سرکه های با کیفیت بالا معروفیت دارد.

شنسی (Shaanxi)

شنسی، واقع در شمال غربی چین، به خاطر داشتن شهر تاریخی شی آن، مرکز سابق چین، معروفیت دارد. این استان محل استقرار لشکر سفالین یا سربازان تراکوتا، یکی از مهم ترین یافته های باستان شناسی دنیا، است. شنسی با داشتن دیوار شهر شی آن، باغ های قدیمی و موزه های غنی، علاوه بر جاذبه های تاریخی، مرکز مهمی برای تحقیقات و توسعه فناوری در چین است.

سیچوان (Sichuan)

سیچوان، در جنوب غربی چین واقع شده، برای غذاهای تند و متنوعش مشهور است. این استان بعلاوه خانه پانداهای بزرگ است، با مراکز حفاظتی که بازدیدنمایندگان زیادی را جذب می نمایند. سیچوان دارای چشم انداز ها طبیعی بی نظیری مانند وادی جیوژایگو و کوهستان امه است که هر دو به خاطر زیبایی شان مشهورند و برای علاقه مندان به طبیعت و عکاسان بسیار مجذوب کننده هستند.

یون نان (Yunnan)

یون نان یکی دیگر از استان های چین است که در جنوب غربی کشور واقع شده و به خاطر تنوع بیولوژیکی و فرهنگی خود شناخته می گردد. این استان خانه بیش از نیمی از اقلیت های قومی چین است و دارای فرهنگ ها، زبان ها و آداب ورسوم مختلفی است. چشم انداز ها طبیعی شگفت انگیزی مانند جنگل های استوایی، کوه های بلند و غارهای تماشای دارد. یون نان بعلاوه برای فراوری چای پوئر، یکی از معروف ترین و قدیمی ترین انواع چای در چین، مشهور است.

چجیانگ (Zhejiang)

چجیانگ، استانی در ساحل شرقی چین، به خاطر اقتصاد پویا و فرهنگ غنی اش معروف است. این استان مرکز مهم تجاری و فناوری است و دارای شهرهای مهمی مانند هانگژو، مقر شرکت علی بابا، است. هانگژو، به خاطر دریاچه غربی اش که چشم انداز های بی نظیری دارد، معروف است. چجیانگ بعلاوه به خاطر صنایع دستی مانند ابریشم و سرامیک های سنتی شناخته می گردد.

تایوان (Taiwan)

تایوان، جزیره ای در شرق آسیا، از نظر سیاسی و فرهنگی متفاوت از سایر استان های چین است و دارای دولت خودمختار خود است. تایوان به خاطر پیشرفت های فناوری و صنعتی اش معروف است. تایپه، مرکز تایوان، برای برج تایپه 101 که یکی از بلندترین ساختمان های دنیا است، معروف است. تایوان بعلاوه دارای چشم انداز ها طبیعی زیبا، سواحل و کوه های سرسبز است و غذاهای خیابانی اش معروفیت بین المللی دارد.

برای سفر به تایوان، ویزای گردشگری چین کافی نیست زیرا تایوان سیستم ویزای مستقل خود را دارد. به علت شرایط سیاسی و اداری مستقل تایوان، مسافرانی که قصد سفر به تایوان را دارند باید ویزای مخصوص تایوان را درخواست نمایند. اگر برنامه ریزی برای سفر با تور چین و بازدید از تایوان را دارید، باید هر دو ویزا را جداگانه اخذ کنید.

شهرهای در سطح استان

تقریباً در هر تور چین، بازدید از پکن یا شانگهای به عنوان بخشی از برنامه سفر وجود دارد. این شهرها به علت جاذبه های تاریخی، فرهنگی و مدرن خود، اغلب اولین انتخاب برای گردشگرانی هستند که پس از اخذ ویزای گردشگری چین قصد سفر به این کشور را دارند.

جالب است بدانید این دو شهر به همراه شهرهای چونگ کینگ و تیانجین جزو استان های چین که معرفی کردیم نبوده و به عنوان شهرهای در سطح استان شناخته می شوند که با ویژگی های منحصربه فرد خود، مقاصدی مجذوب کننده برای گردشگران به شمار می روند. در ادامه با این شهرها بیشتر آشنا می شویم:

پکن (Beijing)

پکن، مرکز جمهوری خلق چین، مرکز سیاسی، فرهنگی و تاریخی کشور است. این شهر خانه میراث دنیای یونسکو مانند میدان تیان آن من، شهر ممنوعه و دیوار بزرگ چین است. پکن بعلاوه مرکزی برای هنر و فرهنگ محسوب می گردد و دارای چندین موزه بین المللی و گالری های هنری است. این شهر ترکیبی از معماری سنتی و مدرن دارد و یک مقصد کلیدی برای بازدیدنمایندگان بین المللی است.

شانگهای (Shanghai)

شانگهای، بزرگ ترین شهر چین و یکی از مهم ترین مراکز مالی دنیای، به خاطر نوآوری ها و پیشرفت های مالی اش معروف است. این شهر دارای ناحیه مالی لوجیازویی است که با برج ها و آسمان خراش های مدرنش مانند برج مروارید شرقی و مرکز مالی دنیای شانگهای شناخته می گردد. شانگهای بعلاوه به خاطر بندرگاه های بزرگ، فرهنگ گسترده و جاذبه های گردشگری متنوع، یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگران است.

چونگ کینگ (Chongqing)

چونگ کینگ، شهری مستقل در جنوب غربی چین، به خاطر موقعیت جغرافیایی خاص و چشم انداز ها کوهستانی اش معروف است. این شهر بر روی تلاقی رود یانگ تسه و رود جیالینگ بنا شده و به خاطر آب وهوای مرطوب و گرم خود معروفیت دارد. چونگ کینگ به علت صنایع سنگین و فناوری پیشرفته اش یکی از مراکز صنعتی مهم چین به شمار می رود و دارای غذاهای تند و معروفی است که بخشی از فرهنگ خاص این شهر است.

تیانجین (Tianjin)

تیانجین، واقع در شمال چین، نزدیک به پکن، یکی دیگر از شهرهای مستقل چین است. این شهر به خاطر معماری استعماری و تاریخ غنی تجاری اش شناخته شده است. تیانجین، با داشتن یکی از بزرگ ترین بنادر شمال چین، نقش مهمی در تجارت بین المللی دارد. بعلاوه، این شهر مرکز مهمی برای صنایع فرهنگی و تکنولوژیک است و به خاطر پیشرفت های اخیر در زمینه علمی و تحقیقاتی مورد توجه قرار گرفته است.

منطقه ها خودمختار و منطقه ها اداری ویژه چین

چین، علاوه بر استان ها و شهرهای در سطح استان خود، دارای پنج منطقه خودمختار و دو منطقه اداری ویژه است که هر کدام ویژگی ها و اهمیت خاص خود را دارند.

منطقه ها خودمختار

منطقه ها خودمختار در چین به گروه های قومی خاص اختصاص دارند و به آن ها اجازه می دهد تا در حفظ و ترویج فرهنگ خود نقش فعالی داشته باشند. این منطقه ها شام موارد زیر است:

  1. گوانگشی ژوانگ (Guangxi Zhuang): واقع در جنوب چین، این منطقه برای چشم انداز ها طبیعی زیبا و فرهنگ غنی قوم ژوانگ مشهور است.
  2. مغولستان داخلی (Inner Mongolia): این منطقه در شمال چین، بیشترین مساحت را دارد و به خاطر فرهنگ مغولی و چشم انداز ها دشت های وسیع خود معروف است.
  3. نینگ شیا هوی (Ningxia Hui): نینگ شیا هوی، منطقه ای خودمختار برای قوم هوی در شمال مرکزی چین، است. مرکز این منطقه، یینچوان و جمعیت غالب آن از مسلمانان تشکیل شده است.
  4. سین کیانگ (Xinjiang Uyghur): سین کیانگ، منطقه ای خودمختار واقع در شمال غربی چین و بزرگ ترین واحد اداری چین است که به خاطر فرهنگ اویغور و تنوع بیولوژیکی و جغرافیایی خود شناخته شده است.
  5. تبت (Tibet): تبت، منطقه ای خودمختار واقع در جنوب غربی چین است که به خاطر فرهنگ بودایی خود و مرکزش لهاسا، معروف است و با چشم انداز ها کوهستانی خیره نماینده، یکی از منحصربه فردترین منطقه ها چین است.

منطقه ها اداری ویژه

چین بعلاوه دو منطقه اداری ویژه دارد که به آن ها سطح بالایی از خودمختاری اعطا شده است:

  • هنگ کنگ (Hong Kong): پس از پیوستن به چین در سال 1997، هنگ کنگ به عنوان یک مرکز مالی دنیای با سیستم حقوقی و مالی مستقل عمل می نماید.
  • ماکائو (Macau): در سال 1999 از پرتغال به چین بازگشت و به عنوان لاس وگاس آسیا در صنعت توریسم با سیستم مدیریتی خاص خود شناخته می گردد.

این منطقه ها در کنار استان های چین با توجه به ساختار اداری و فرهنگی خاص خود، به توسعه فرهنگی، مالی و اجتماعی چین یاری نموده و به عنوان نمونه هایی از تنوع و پیچیدگی سیاسی و اداری چین به شمار می روند.

سخن آخر

در این مطلب تعداد استان های چین را آنالیز کردیم. استان های چین، هر کدام با ویژگی های منحصربه فرد خود، یک پالت گسترده از فرهنگ ها، تاریخ و چشم انداز ها طبیعی را به نمایش می گذارند. از سواحل مرطوب جنوب تا کوه های پوشیده از برف شمال، بازدید از این استان ها به مسافران این فرصت را می دهد که شاهد تنوع بی نظیر چین باشند و فرهنگ غنی و پیچیدگی های این کشور بزرگ را از نزدیک تجربه نمایند.

سؤالات متداول

.

تعداد استان های چین چند تا است؟

چین دارای 22 استان رسمی است و تایوان نیز سابقاً به عنوان بیست و سومین استان تلقی می شد، هرچند شرایط تایوان از نظر سیاسی نامشخص و مورد مناقشه است.

آیا منطقه ها دیگری به جز استان ها در چین وجود دارد؟

بله به جز استان ها، چین شامل پنج منطقه خودمختار، چهار شهر با شرایط اداری مستقل و دو منطقه اداری ویژه است. منطقه ها خودمختار شامل حقوق ویژه ای برای حفظ فرهنگ های قومی هستند، درحالی که شهرهای مستقل و منطقه ها اداری ویژه معمولاً دارای اقتصادهای بزرگ و مراکز مهم فرهنگی و مالی هستند.

آیا با ویزای گردشگری چین می توان از منطقه ها خودمختار تماشا کرد؟

بله با ویزای گردشگری چین می توانید از بیشتر منطقه ها خودمختار تماشا کنید. تنها استثناء منطقه تبت است که برای ورود به آن احتیاج به مجوز ویژه ای به نام TTP دارید.

منبع: ستاره ونک
انتشار: 16 خرداد 1403 بروزرسانی: 16 خرداد 1403 گردآورنده: sctm.ir شناسه مطلب: 2366

به "چین چند استان دارد؟(معرفی استان های چین)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چین چند استان دارد؟(معرفی استان های چین)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید