راهکار بحران دستشویی بین راهی در ایران
به گزارش تیم علمی، مشکل سرویس های بهداشتی ایران، به خارج از مرزهای کشورمان هم رسید. کمبود سرویس های بین راهی، شلوغی و آلودگی آنها سالهاست که نه تنها همسفران داخلی ما را رنج می دهد بلکه باعث نگاه بد بسیاری از جهانگرد های خارجی به فرهنگ ما نیز شده است.
چندی پیش تصاویری از سرویس های بهداشتی هتل های ایران به وسیله گردشگر های خارجی در شبکه های اجتماعی منتشر شد که از شرایط نامطلوب آنها ابراز نارضایتی نموده بودند. متاسفانه شرایط سرویس بهداشتی در ایران، از آنچه گردشگر های خارجی به تصویر کشیده اند، به مراتب بدتر است و به سرویس های بین راهی نیز می رسد.
معضلات بزرگ سرویس های بهداشتی مسافران داخلی و خارجی:
- کمبود سرویس های بهداشتی بین راه
- صف های طولانی و شلوغ
- آلودگی سرویس ها و احتمال انتقال بیماری
قبل از اینکه بخواهیم سراغ مسئولین برویم، نگاهی به خودمان بیاندازیم. بسیاری از ما همین تعداد اندک سرویس ها را با استفاده نادرست و غیر بهداشتی آلوده می کنیم. این در حالی است که هر یک از ما اصول بهداشتی را به خوبی می دانیم و در خانه خود رعایت می کنیم. اما به سرویس های بین راه و اقامتگاه ها که می رسیم، بی آنکه به حقوق دیگری احترام بگذاریم در این معضل سهیم می شویم.
تقصیر مسئولان نیز اندک نیست. تأمین احتیاجهای ابتدایی مردم، وظیفه آنها است و آیا از این احتیاج ابتدایی تر؟ دولت ها همان طور که در برابر تأمین غذای مردم مسئولند، در برابر دفع آن نیز مسؤولیت دارند.
راه چاره های پیشنهادی
کافی است به بخش خصوصی اجازه احداث سرویس های بین راهی در فواصل مشخصی جاده ها ، مجتمع های خدماتی و حتی تک فروشگاه های بین راهی داده گردد و به جای پرداخت عوارض و مالیات به دولت، موظف به حفظ و نگه داری سرویس ها و تعداد آنها به صورت مستمر شوند. تمدید پروانه فعالیت و معافیت این واحدها نیز منوط به نگهداری مناسب و سرویس دهی شبانه روزی باشد.
مواردی که باید در سرویس دهی این واحدها ارائه گردد عبارتند از:
- نظافت مداوم
- استفاده از خوشبو نماینده و ضدعفونی نماینده
- وجود آبگرم
- تامین مایع دستشویی
- تامین دستمال کاغذی
- فراهم کردن سطل زباله
نتایج مثبت این پیشنهاد:
- حل بحران کمبود و آلودگی سرویس های بهداشتی
- آرامش و آسایش همسفران
- ایجاد اشتغال
بعلاوه می توان با تبلیغات فرهنگی و آموزش واحدهای موجود بین راهی مانند پمپ بنزین ها، فروشگاه ها، رستوران ها و حتی افراد بومی، آنها را به احداث و نگه داری درست سرویس های بهداشتی تشویق کرد.
برازنده هیچ یک از ما نیست که آژانس های خارجی به مسافران خود قبل از سفر به ایران توصیه نمایند که با خود قرص ضد ادرار داشته باشند و تصور نمایند که ایرانیان توانایی مدیریت موضوع سرویس بهداشتی را ندارند!
گردآوری و تنظیم: تحریریه خبرنگاران
لطفا در نشر دانسته های خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وب سایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.
منبع: دالاهو