چانه زنی در بازار استانبول رنگ می بازد

به گزارش تیم علمی، کشور ترکیه به خاطر قرار دریافت میان قاره های آسیا و اروپا و آفریقا، فرهنگی از هر 3 قاره دارد. جاده ابریشم شهر استانبول را به یک مرکز تبادل کالا تبدیل نموده است. به این لحاظ استانبول دارای بازارهای متفاوتی از نوع سنتی و قدیمی تا بازارهای زنجیره ای و جدید است که هر بیننده ای را به خود جلب می نماید.

چانه زنی در بازار استانبول رنگ می بازد

از سفر با تور استانبول لذت ببرید.

قوانین و مقررات امپراتوری عثمانی بسیار ماهرانه نوشته شده و همین آیین ها در ساخت و توسعه شهر استانبول نقش بزرگی داشته است. یکی از رسوم این شهر، روش بسیار رایج احوالپرسی است که هنوز هم افراد را به تبادل نظر و صحبت با هم وامی دارد و به آداب و رسوم سلطنتی قصر توپ کاپی و دولما باغچه بر می شود. سیستم کسب و کار امروز ترکیه با زمان قدیم مشابه است. در زمان های قدیم سلاطین ترکیه منابع کشور های دیگر را به استعمار می گرفتند. یکی از رسوم رایج در میان مردم بومی، چانه زنی بود، اما به تازگی با وجود برچسب، قیمت ها غیرقابل بحث شده و حتی خرده فروشی ها نیز از این روش استفاده می نمایند. در بسیاری از توقفگاه های ثابت، در طول جاده ابریشم، روز هایی که کاروان های شتر رفت وآمد می کردند گذشته است، جایگزین آن ّها خرده فروشان چند ملیتی هستند که به صورت زنجیره ای لوازم خود را عرضه می نمایند. شاید استثنای این قاعده را بتوان در فرش فروشی های شهر ها پیدا کرد، به خصوص آن هایی که در قدیمی ترین مرکز خرید دنیا Kapalı Çarşı (تحت پوشش بازار بزرگ) واقع شده اند. این بازار توسط محمد فاتح ساخته شده، سپس در سال 1453 آن بازار به یک مرکز تجاری بزرگ طی این قرن ها تبدیل شد.اخیرا این کسب و کار به سمت دیگر پل گالاتا (Galata) توسعه پیدا نموده که بیش از 2000 خرده فروش مشغول به کارند. بسیاری از آن ها از روش های قیمت گذاری مقطوع مدرن استفاده می نمایند، اما بعضی از آنها هم - عمدتا فرش فروشی ها - همچنان از روش سنتی چانه زنی استفاده می نمایند. اگر در استانبول قصد خرید یک فرش یا قالیچه دارید، نکات زیر می تواند برای شما مفید باشد.

  • قیمت رسمی در اینجا تقریبا 20 تا 30 درصد بالاتر است که قدرت چانه زنی را به مشتری می دهد.
  • خرید فرش در این مکان قوانین و مقررات خود را دارد، شما پس از عرض سلام مؤدبانه و نوشیدن چای، قابل اعتماد بودن فروشنده را می سنجید. او هم به نوبه خود از اعمال و رفتار شما می فهمد تا چه حد شما ساده لوح هستید.
  • هیچ وقت اجازه ندهید شما را برای خرید تحت فشار بگذارند، چای و احوالپرسی مؤدبانه رایگان است. اگر شما آن ها را قبول کردید لازم نیست که حتما خرید کنید.
  • انجام تحقیقات قبل از خرید ضروری است، همواره از اطراف مغازه برای فهمیدن حدود قیمت ها پرس و جو کنید.
  • قبل از چانه زنی حتما تصمیم بگیرید که چقدر دوست دارید و چقدر می توانید بابت آن فرش هزینه کنید. اهمیت دادن به این مسئله بسیار مهم است، زیرا فروشندگان در انجام این معاملات حرفه ای شده اند و از صحبت های مشتریان برای قضاوت بهتر استفاده می نمایند.
  • اولین پیشنهاد شما باید حدود 60 درصد قیمت اولیه باشد که فروشنده می خندد و نگاهی با تعجب می نماید که این موضوع عادی است.
  • سپس او 80 یا 90 درصد قیمت اولیه را پیشنهاد می دهد بعد شما حالتی نا امیدنماینده به خود می گیرید که تعیین نماینده این است که شما تحقیقات خود را انجام داده اید و راضی به پرداخت این مبلغ نیستید. حال شما 70 درصد قیمت را پیشنهاد می دهید.
  • در این مرحله طرفین باید یکدیگر را راضی نمایند، او قیمتی که حاضر است بفروشد را با قیمتی که شما حاضرید بپردازید تطبیق می دهد و هردو به توافق می رسید در غیر این صورت شما لبخند می زنید، دست می دهید و به راه خود ادامه می دهید.
قوانین ذکر شده در فروشگاه های صنایع نساجی، جواهرات و عتیقه در بازار نیز کاربرد دارد، اما برای اجناس دیگر کاربردی نیست. بنابراین اگر شما از چانه زنی در استانبول می هراسید، حالا می توانید با خیالی آسوده خرید کنید. وسایلی که قصد خرید آن ها را دارید احتمالا قیمت مقطوعی دارند، اما در غیر این صورت راهنمای ما نشان می دهد که چانه زنی ساده، لذت بخش و بر اساس سنت های عثمانی است. منبع: lonelyplanetمنبع: کجارو
انتشار: 22 دی 1398 بروزرسانی: 18 مهر 1399 گردآورنده: sctm.ir شناسه مطلب: 651

به "چانه زنی در بازار استانبول رنگ می بازد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چانه زنی در بازار استانبول رنگ می بازد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید