آمریکا از بیم توافقنامه مالی بزرگ پکن-بغداد عراق را ناآرام کرد
به گزارش تیم علمی، عضو مجلس عراق گفت که خشم آمریکا و امارات از اجرای توافقنامه مالی بزرگ میان پکن-بغداد و پیوستن عراق به جاده ابریشم جدید، این کشورها را به مدیریت اعتراضات خشونت بار خیابانی در عراق کشاند.
با هزینه سفر به چین 99 سفری خاطره انگیز را تجربه کنید و از قدیمیترین تاریخچه آسیا دیدن کنید.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، عالیه نصیف عضو مجلس عراق گفت که هدف آمریکا از ایجاد هرج و مرج در عراق ، جلوگیری از اجرای توافقنامه اقتصادی میان پکن و بغداد است که شامل بازسازی عراق در ازای تضمین های نفتی است و مهم ترین پروژه آن اقدام چین در توسعه بندر بزرگ فاو است که باعث می گردد بنادر خلیج فارس به ویژه امارات تقریبا بیکار شوند.
به گزارش پایگاه خبری موازین نیوز، نصیف در بیانیه ای گفت: همه اتفاقاتی که در عراق اتفاق افتاده و هنوز هم در جریان است، با اجرای توافقنامه اقتصادی میان پکن و بغداد (نفت در ازای ساخت و ساز) همزمان شد؛ توافقنامه ای که بر اساس آن چین از عراق نفت وارد می نماید و در مقابل اجرای پروژه های زیربنایی مانند ساخت بزرگراه ها، بنادر، قطار سریع السیر، بیمارستان ها، مدارس، شهرهای صنعتی و کشاورزی مدرن، راه های شوسه در بغداد، بصره و بقیه استان ها، مترو و فراوری بنزین، نفت و برق را بر عهده می گیرد.
در این بیانیه آمده است: توافقنامه اقتصادی مذکور تا زمانی که عراق به تعهدات نفتی خود با چین متعهد باشد هیچ گونه قرضی برای عراق ایجاد نمی نماید، بلکه چین در ازای تضمین اخذ سهم اندکی از نفت عراق شرکت های خود را در عراق فعال می نماید و این توافق تا بیست سال تمدید می گردد.
به گفته عضو مجلس عراق، مهم ترین نکته در توافق میان بغداد و چین این است که همان شرکتی که بندر شانگهای را احداث نموده می خواهد بندر فاو را در عراق بسازد که حلقه انتقال اصلی در راستا جاده جدید ابریشم است که شرق را با گذشت از عراق به اروپا متصل می نماید.
وی با اشاره به تاثیر توسعه بندر فاو بر تحلیل فعالیت بنادر مهمی در حاشیه خلیج فارس طی 10 سال آینده، گفت: با تمام شدن این پروژه بنادر امارات به ویرانه ای متروکه مبدل می شوند، زیرا جاده ابریشم از عراق می گذرد و امارات پیشتر هم به همین دلایل در سرنگونی دولت نواز شریف سهیم بود، زیرا شریف با چین برای احداث بندر گوادر پاکستان به توافق رسیده بود که این امر می توانست بر بندر دبی به عنوان نقطه محوری در تجارت میان شرق و غرب تاثیر گذارد؛ اما تهدید بندر فاو برای بنادر امارات بیشتر است، زیرا نقطه اتصال اروپا محسوب می گردد.
نصیف بر همین اساس تصادفی و غیر برنامه ریزی شده بودن اتفاقات چند ماهه اخیر در عراق را غیرممکن خواند و گفت: قرار بود اخیرا یک همایش گسترده با حضور بیش از 40 شرکت چینی بزرگ به مدت چهار روز و با مشارکت شرکت ها، دانشگاه ها وزارتخانه ها و استانداری های عراق در بغداد برگزار گردد اما با جلسات کوچک و کارگاه های مختلف جایگزین شد.
عضو مجلس عراق گفت: آمریکا امروز به خواست کشورهایی عربی از حوزه خلیج (فارس) و از جمله امارات به دنبال مجازات عراق است، زیرا چنین توافقنامه هایی با چین به منافع این کشورها آسیب خواهد زد و در نتیجه عراق را درگیر هرج و مرج کردند تا در نهایت به صحنه جنگی مبدل گردد و نگذارند این کشور از ثروت های نفتی خود استفاده کند و آن را از پروژه های توسعه محروم کند.
توافقنامه اقتصادی500 میلیارد دلاری میان عراق و چین در سفرپنج روزه عادل عبدالمهدی نخست وزیر دولت پیشبرد امور عراق به پکن به امضای دو کشور رسید تا عراق را از سلطه توافقنامه های تجاری با آمریکا آزاد کند و اعتراضات عراق هم دقیقا از اول اکتبر(نهم مهر ماه) همزمان با اجرای این توافق کلید خورد.
این توافقنامه اقتصادی میان عراق و چین با خشم آمریکا و امارات روبه رو شد. رسانه های عراق هم بارها از کوشش های مخفی امارات عربی متحده برای ناکام گذاشتن این توافقنامه اقتصادی پرده برداشتند و گفتند ابوظبی به همین دلیل از اعتراضات خیابانی عراق حمایت می نماید.
م
منبع: خبرگزاری فارس