ترفندهای پیشگیری از چاقی در ایام نوروز

به گزارش تیم علمی، برای صرف چای، به جای قند و شکلات، از کشمش، توت خشک یا خرما در حد کم بهره ببرید. اگر قهوه و نسکافه برای پذیرایی سرو می گردد از نوع بدون قند آن بهره ببرید.

ترفندهای پیشگیری از چاقی در ایام نوروز

یکی از مسائل اساسی که بیشتر مردم در نوروز با آن روبروند، اضافه وزن ناشی از مصرف زیاد شیرینی، شکلات و آجیل است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران در ایام دید و بازدیدهای نوروزی، معمولا برنامه غذایی روزانه تغییر می نماید که این تغییرات ممکن است سلامت بدن را به خطر بیندازد. یکی از مسائل اساسی که بیشتر مردم در نوروز با آن روبروند، اضافه وزن ناشی از مصرف زیاد شیرینی، شکلات، آجیل و ... است.

اضافه وزن و چاقی خود زمینه ساز دیابت نوع دو، فشار خون بالا ، چربی خون بالا و بیماری های قلبی عروقی است.بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، البته با رعایت نکاتی در تغذیه خود در تعطیلات نورزوی می توانید از بروز اضافه وزن و چاقی پیشگیری کنید:

از انواع شیرینی های ساده و در مقدار کوچک برای پذیرایی میهمانان خود بهره ببرید. تا میهمانان با افزایش دریافت قند و چربی اضافی روبرو نشوند. خودتان نیز اگر مایل به مصرف شیرینی هستید، از شیرینی های ساده و کوچک و به اندازه کم بهره ببرید. شیرینی های تازه که با مقادیر زیاد شکلات، خامه یا ژله تهیه می شوند، مقدار کالری بالایی دارند و مقادیر زیادی قند و چربی وارد بدن می نمایند که علاوه بر اضافه وزن، بالارفتن مقدار چربی های خون را نیز در پی خواهد داشت. بر این اساس توصیه می گردد در طول روز اگر به میهمانی های متعددی می روید حساب تعداد شیرینی هایی را که می خورید، داشته باشید. اگر در یک دید و بازدید شیرینی میل کردید، در دید وبازدید بعدب به جای شیرینی یک عدد میوه مصرف کنید.

میوه ها علاوه بر دارا بودن ویتامین ها و املاح معدنی که برای حفظ سلامت بدن لازمند، حاوب ترکیباتی به نام آنتی اکسیدان هستند که نقش آنها در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر ازجمله دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها شناخته شده است. آنتی اکسیدان ها به وسیله ترکیب شدن با رادیکال های آزاد که در پی واکنش های اکسیداسیونی در بدن فراوری می شوند، از آسیب و تخریب سلول های بدن جلوگیری می نمایند. درمیان میوه ها، مرکبات و سیب از پرخاصیت ترین هاست. مصرف موز به علت داشتن کالری زیاد باید محدود گردد. بعلاوه از آنجایی که خیار کالری بسیار کمی دارد و جای میوه را می گیرد، برای کسانی که اضافه وزن دارند یا مراقب قند خون خود هستند بسیار مناسب است.

برای صرف چای، به جای قند و شکلات، از کشمش، توت خشک یا خرما در حد کم بهره ببرید. اگر قهوه و نسکافه برای پذیرایی سرو می گردد از نوع بدون قند آن بهره ببرید.

درمصرف آجیل زیاده روی نکنید. انواع مغزها وتخمه ها حاوی مقادیر زیادی چربی هستند. به طوری که هر 100 گرم آن ها حاوی 500 تا 600 کالری است. از انواع آجیل های بدون نمک یا کم نمک بهره ببرید. آجیل های شور با داشتن مقادیر زیاد نمک، زمینه را برای فشار خون بالا فراهم می نمایند. به ویژه افرادی که به فشار خون بالا دچار هستند و بعلاوه بیماران قلبی عروقی باید از مصرف آجیل های شور اجتناب نمایند.

در وعده ناهار و شام، اگر چندین نوع غذا سرو می گردد، تا حد امکان به یک نوع غذا بسنده کنید و برای احتراز از دریافت زیاد کالری که با مصرف غذاهای چرب و سرخ شده وارد بدن می گردد، سعی کنید نیمی از بشقاب خود را با سالاد و سبزی پر کنید. به این ترتیب مقدار دریافت کالری حاصل از غذای مصرفی محدود می گردد. در ضمن سالاد و سبزی به علت داشتن فیبر، جذب چربی ها و مواد قندی را نیز کاهش داده و بدین ترتیب از اضافه وزن جلوگیری می نماید.

نکات مهم در دید و بازدیدهای عید

سعی کنید از شیرینی های کوچک و کم شیرین بهره ببرید.

مجبور نیستید طی هر ملاقات از تمام مواد غذایی موجود در منزل میزبان بهره ببرید.

درصورت امکان فاصله های بین چند ملاقات را پیاده طی کنید.

از انواع شربت های خانگی کم شیرین مانند شربت سکنجبین، شربت خاکشیر، شربت به لیمو، شربت آبلیمو و ... بهره ببرید.

به تغذیه سالمندان و بچه ها توجه بیشتری کنید تا از پرخوری و یا بیش خواری آنها جلوگیری گردد.

درصورت نبود زمان کافی برای پخت و پز غذا در ایام عید به جهت دید و بازدیدهای زیاد و مصرف آجیل و شیرینی و میوه در طی روز سعی کنید وعده ناهار و شام بسیار سبک مانند استفاده از نان و پنیر وسبزی، نان و پنیر و خیارو گوجه فرنگی، فرنی، سوپ های ساده و ... بهره ببرید و از مصرف غذاهای آماده و پرچرب و فست فودها خودداری کنید.

بلافاصله پس از صرف شام نخوابید یا قبل از خواب آجیل زیاد مصرف نکنید.

توجه بیشتر به مصرف آجیل وشیرینی در ایام نوروز شما را از مصرف سایر گروه های غذایی مانند شیر و لبنیات، گوشت و حبوبات و سبزی و میوه دور می نماید. در نوروز سعی کنید بیشتر از انواع سبزی های خام و پخته خصوصا سبزی خوردن و سالاد خانگی بهره ببرید.

منبع: عصر ایران
انتشار: 1 فروردین 1402 بروزرسانی: 1 فروردین 1402 گردآورنده: sctm.ir شناسه مطلب: 2278

به "ترفندهای پیشگیری از چاقی در ایام نوروز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترفندهای پیشگیری از چاقی در ایام نوروز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید