رونمایی از تازه ترین کیت های تشخیص کرونا و پهپاد های بومی کشاورزی از طریق آستان قدس رضوی

به گزارش تیم علمی، سه محصول تازه فناورانه و دانش بنیان بنیاد بهره وری موقوفات آستان قدس رضوی با حضور تولیت این آستان رونمایی شد.

رونمایی از تازه ترین کیت های تشخیص کرونا و پهپاد های بومی کشاورزی از طریق آستان قدس رضوی

به گزارش خبرنگاران از مشهد به نقل از آستان نیوز، صبح امروز طی مرنامی از سه محصول نو فناورانه و دانش بنیان بنیاد بهره وری موقوفات آستان قدس رضوی با حضور تولیت این آستان رونمایی شد؛ در این مرنام که در محل موسسه بذر و نهال آستان قدس رضوی برپا شد، پهپاد سم پاش کشاورزی و نوترین کیت های تشخیص، به نام 2 دستاورد نو فناورانه که با همکاری و پشتیبانی شرکت صنایع پیشرفته رضوی از شرکت های دانش بنیان به مرحله تولید رسیده است، رونمایی شد. همچنین تازه ترین دستاورد دانش بنیان موسسه بذر و نهال رضوی در عرصه تولید بذرهای هیبریدی دیگر محصول رونمایی شده در این مرنام بود.

نوترین نمونه کیت های تشخیصی

کیت های استخراج ژنوم ویروس یکی از سه محصول دانش بنیان آستان قدس رضوی است که در این مرنام رونمایی شد. با توجه به شیوع ویروس کرونا و آمار بالای ابتلا به این ویروس در سطح کشور و نیاز مبرم به کیت های تشخیص، شرکت صنایع پیشرفته رضوی طراحی، بهینه سازی و تولید کیت استخراج ژنوم ویروسی را در دستور کار قرار داد و تولید انبوه این محصول دانش بنیان را با همکاری شرکت سیمرغ داروی دماوند کلید زد.

این کیت قادر است ژنوم ویروسی اعم از RNA و DNA را از نمونه های مختلف زیستی همچون خون، پلناما، سرم و یا نمونه های بافتی جامد استخراج کند. استفاده از کیت ها برای تشخیص انواع ویروس های کرونا، ایدز و بسکمک از بیماری های عفونی دیگر کاربرد دارد.

بومی سازی پهپاد در بخش کشاورزی

استفاده از پهپادهای سمپاش یکی از مولفه های کشاورزی هوشمند است که آستان قدس رضوی به تولید و استفاده از آن روی آورده است. در سال 1399 پروژه ساخت پهپاد با مشارکت شرکت صنایع پیشرفته رضوی و شرکت سیمرغ سها به نام شرکت دانش بنیان پهپادی فعال در بازارهای خارجی، کلید زده شد.

تولید بذرهای هیبرید

دیگر محصول رونمایی شده در این نمایشگاه، نوترین نمونه بذرهای هیبریدی است. سالانه میلیاردها دلار ارز برای واردات بذر از کشور خارج می شود؛ این در حالی است که کشور ما با توجه به شرایط اقلیمی و نیروی متخصص ظرفیت بالایی در تولید بذرهای استاندارد و هیبریدی دارد. اهمیت این موضوع در امنیت غذایی کشور به حدی است که به نام اولین حلقه از زنجیره غذایی کشور مطرح می شود و به همین علت آستان قدس رضوی با تاکید بر ایفای نقش کلیدی و با هدف کمک به استقلال کشور در حوزه بذر، پای در این عرصه گذاشته است.

تولید بذرهای هیبرید در کنار افزایش بهره وری اقتصادی و بومی سازی دانش تولید مولد، می تواند استقلال کشور را در حوزه تامین بذر به صورت پایدار تضمین کند. آستان قدس رضوی هم با توجه به اهمیت این حوزه، به عرصه تولید بذرهای هیبریدی ورود کرده و در حال حاضر نوترین بذرهای تولیدی از طریق موسسه بذر و نهال رضوی به مرحله تولید رسیده است.

دستاوردهای فناورانه دیگر شرکت های بنیاد بهره وری موقوفات

در نمایشگاه دستاوردهای فناورانه و دانش بنیان آستان قدس رضوی طرح ها و اقدامات دیگر شرکت های این مجموعه، از جمله شرکت های داروسازی ثامن، فناوی و نوآوری رضوی، کسب و کار رضوی و صنایع غذایی رضوی هم به نمایش گذاشته شده است.

سامانه جامع خدمات کسب و کار پیشه، اخذ پروانه تولید دو محصول نو دارویی، تولید فیلم و تجهیزات سرم، طرح بازچرخانی تجهیزات پزشکی، گلخانه های کوچک مقیاس، اسباب بازی ویونا، سریال پویانمایی افسانه هفت جنگل، تولید آرد مخصوص بیماران سلیاکی، تولید پودر آلومینیوم برای استفاده در صنعت ساختمان، تولید نهال بر روی پایه های رویشی، مشارکت و سرمایه گذاری در پروژه تولید مبدل های حرارتی، از طرح های به نمایش در آمده در این نمایشگاه است.

شایان ذکر است نمایشگاه دستاوردهای فناورانه و دانش بنیان آستان قدس رضوی، در محل موسسه بذر و نهال(توس 24 ، رو به روی درب خروجی بیمارستان رضوی) برپا شده و در هفته جاری میزبان علاقه مندان به بازدید از این محصولات دانش بنیان است.

70068

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 1 مرداد 1400 بروزرسانی: 1 مرداد 1400 گردآورنده: sctm.ir شناسه مطلب: 1773

به "رونمایی از تازه ترین کیت های تشخیص کرونا و پهپاد های بومی کشاورزی از طریق آستان قدس رضوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رونمایی از تازه ترین کیت های تشخیص کرونا و پهپاد های بومی کشاورزی از طریق آستان قدس رضوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید