طرز تهیه کباب ترد دنده کره ای یا گالبی با مرینت خاص

به گزارش تیم علمی، کباب دنده کره ای که به زبان کره ای گالبی (Galbi) یا کالبی نام دارد، برای اشاره به انواع مختلفی از غذاهای تهیه شده از دنده گوشت گاو به کار می رود. گوشت دنده از قبل برای مزه دار شدن در ترکیبی شیرین از سس سویا، شکر، روغن کنجد و سیر خوابانده می گردد. خود کلمه گالبی به معنی دنده است، اما می توانید این غذا را با گوشت مرغ هم درست کنید.

طرز تهیه کباب ترد دنده کره ای یا گالبی با مرینت خاص

از دیگر انواع کباب های کره ای می توان به بولگوگی اشاره نمود که گوشت کباب در آن به صورت نواری برش زده می شود و به روش باربیکیوی کره ای سرو می شود.

مواد لازم برای تهیه کباب دنده کره ای

  • گوشت دنده کوتاه گاو 1.350 کیلوگرم
  • مواد لازم برای مرینیت گالبی به میزان لازم
  • ماتگانجانگ (Matganjang) یا سس سویای مزه دار شده کره ای نصف فنجان
  • آب سیب یک چهارم فنجان
  • شربت افرا یا عسل یک چهارم فنجان
  • گلابی نصف قاشق غذاخوری
  • سس ماهی 2 قاشق غذاخوری
  • روغن کنجد 1 قاشق غذاخوری
  • شکر 2 قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
  • کیوی یا آناناس 1 قاشق غذاخوری
  • سیر 15 الی 20 حبه
  • پیاز مقدار میانه اسلایس شده نصف فنجان
  • مواد لازم برای سرو گالبی به میزان لازم
  • روغن سرخ کردنی به میزان لازم
  • پیاز میانه اسلایس شده 1 عدد
  • پیازچه خرد شده 2 عدد
  • تخم کنجد نصف قاشق چایخوری

مراحل تهیه کباب دنده کره ای

مرحله 1

گوشت ها را مطابق تصاویر برش بزنید.

گوشت گالبی باید چنین ابعادی داشته باشد.

با استفاده از چاقو روی قطعات گوشت خط بیندازید

روی سطح گوشت به صورت متقاطع خط بیندازید.

مرحله 2

تمام مواد مرینیت را داخل همزن بریزید و با همزن برقی مخلوط کنید.

قطعات گلابی و سیر را با همزمن مخلوط کنید.

مرحله 3

مواد مرینیت را روی گوشت ها بریزید و مطمئن شوید که تمام قطعات گوشت با مرینیت آغشته شده باشند به شکلی که رویشان را بپوشاند. اگر دوست داشته باشید می توانید برای مرینیت کردن از کیسه فریزرهای دردار هم بهره ببرید.

قطعات گوشت را داخل ظرف گود بچینید.

گوشت ها به همراه مواد مرینیت گالبی در ظرف قرار می گیرند.

مواد مرینیت به جای مانده را روی گوشت ها بریزید.

مرحله 4

روی سطح ظرف را بپوشانید و به مدت شش تا هشت ساعت در یخچال قرار بدهید.

مرحله 5

یک عدد پیاز و دو یازچه را اسلایس و خرد کنید.

مرحله 6

شعله گاز را روی میانه قرار بدهید و ماهیتابه گریل را روی آن بگذارید. با استفاده از برس آغشته به روغن سرخ کردنی سطح ماهیتابه را اندکی چرب کنید. سپس قطعات گوشت را داخل ماهیتابه بچینید و هر مقدار که دوست دارید بپزید. لبه های گوشت باید به خوبی زغالی شود که این مرحله شش تا هشت دقیقه طول می کشد. هر چند وقت یکبار قطعات را برگردانید.

اگر از گریل در فضای بیرون استفاده می کنید باز هم هشت تا 10 دقیقه گوشتها را گریل کنید.

ماهیتابه را برای پخت گالبی گرم کنید.

گوشت ها را داخل ماهیتابه سرخ کنید.

نکته

مرینیت به جای مانده را دور نریزید! آن را در ظرف مخصوص سس بریزید و بجوشانید. وقتی مایع آغاز به جوشیدن کرد حرارت را تا حد میانه کم کنید و به مقدار ده دقیقه آن را بپزید. به مقدار ای که دوست دارید غلظت سس را بیشتر و کمتر کنید و از آن به عنوان سس برای دیپینگ بهره ببرید.

تاریخچه کباب دنده کره ای یا کالبی

منشا این غذای کره ای به قرن هجدهم بازمی شود و برخلاف بسیاری از غذاهای رایج کره ای که مبتنی بر سبزیجات و برنج کته هستند، ماده اصلی برای تهیه گالبی گوشت گاو است. با توجه به رواج آیین کنفسیوسی در آن موقع، قربانی کردن حیوانات برای استفاده از گوشت آنها ممنوع بود. ولی در داستان ها آمده که این ممنوعیت به دستور یکی از پادشاهان کره به نام جئونگجو (Jeongjo) برداشته شد و زمینه را برای آماده سازی غذاهایی با گوشت فراهم کرد.

گالبی معمولا با کیمچی، خمیر لوبیا قرمز یا برنج همراه است، اما می توان آن را در برگ های کاهو با انواع سبزیجات دیگر نیز پیچید. از این نظر شباهت زیادی بین گالبی و بولگوگی وجود دارد و هر دو جزء غذاهای مخصوص باربیکیوی کره ای به حساب می آیند.

با توجه به تعادل طعم های شیرین و خوشمزه در این غذای کبابی و افزایش محبوبیتش در داخل و خارج از کره، از سال 1995 جشنواره سالانه مخصوص گالبی نیز برگزار می شود که آن را جشنواره سووُن گالبی (Suwon Galbi Festival) می نامند.

سوالات رایج درباره گالبی

چه دورچین هایی در کنار کباب دنده کره ای استفاده می شود؟

می توانید به عنوان دورچین برای گالبی از برنج کته، کیمچی، انواع ترشی ها، کاهو و سبزیجات پهن برگ برای پیچیدن به دور گوشت و نودل سرد بهره ببرید.

چطور این گوشت ها را برش بزنیم؟

گوشت گالبی را باید به صورت برش فلانکن برش بزنید، یعنی دنده ها را در راستای محل استخوان به صورت نواری ببرید؛ سپس مطابق تصاویر روی سطح آن به عمق چهار و نیم تا سه و نیم سانت برش های متقاطعی بزنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 19 آبان 1401 بروزرسانی: 19 آبان 1401 گردآورنده: sctm.ir شناسه مطلب: 2217

به "طرز تهیه کباب ترد دنده کره ای یا گالبی با مرینت خاص" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کباب ترد دنده کره ای یا گالبی با مرینت خاص"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید