فواید پنیر برای صبحانه چیست؟
به گزارش تیم علمی، کشورهای مختلف در سراسر دنیا بیشتر از 8 هزار سال است که به فراوری پنیر مشغول اند و در طول تاریخ از حیوانات زیادی به علت ارزشمند بودن شیرشان استفاده شده است. اما امروزه بیشتر لبنیات از جمله پنیر، از شیر گاو فراوری می گردد. در حالی که مصرف لبنیات کاهش پیدا نموده اما محبوبیت پنیر سفید تازه و دیگر پنیرها همچنان در حال افزایش است و علاوه بر طعم فوق العاده، فواید بسیار زیادی دارد که نباید آن ها را نادیده گرفت.
گاهی اوقات ممکن است بشنویم که پنیر به عنوان یک ماده غذایی ناسالم و چاق نماینده استفاده می گردد، اما همه پنیرها باید به اندازه خورده شوند و بعضی از آن ها ضروری است که حتما در سبد غذایی روزانه افراد وجود داشته باشد. به همین علت می خواهیم در ادامه درباره فواید پنیر برای صبحانه و اهمیت آن صحبت کنیم.
فواید استفاده از پنیر
مصرف پنیر به عنوان صبحانه فواید متعددی دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
جلوگیری از پوکی استخوان
اینکه مصرف پنیر چگونه بر پوکی استخوان تاثیر دارد؟ سوالی ست که قصد داریم به آن بپردازیم. همان طور که می دانید کلسیم و ویتامین D در ساخت استخوان های قوی به ما یاری می نمایند، بنابراین مصرف آن ها ضروری ست. به علاوه یکی از علل اصلی پوکی استخوان، مصرف کم کلسیم می باشد که به مرور باعث می شوند استخوان ها به آرامی تجزیه شوند. از آنجا که این پنیر سرشار از عناصری مانند کلسیم، پروتئین، منیزیم، روی و ویتامین ها ست، می تواند تاثیر بسزایی در جلوگیری از پوکی استخوان داشته باشد. به طور کلی تغذیه متعادل می تواند به شما یاری کند تا از این بیماری جلوگیری کنید. در نتیجه بهتر است هر روز به اندازه کافی کلسیم، پروتئین و ویتامین D مصرف کنید. محصولات لبنی و به ویژه پنیر سفید تازه اندازه زیادی ویتامین D دارند که می تواند راهی عالی برای مصرف متعادل و صحیح مواد معدنی و ویتامین ها باشد.
تأثیر مثبت بر سلامت دندان
طبق تحقیقات متخصصان دندانپزشکی، تعیین شده است که خوردن پنیر می تواند در جلوگیری از بروز پوسیدگی دندان و حفره های دندانی یاری کند. زیرا این امکان وجود دارد که بعضی از اجزای پنیر به دندان ها بچسبد و از آن ها در برابر اسید محافظت نمایند. درهرصورت دندان های شما از مواد تشکیل دهنده استخوان هایتان تشکیل شده بنابراین همان طور که پنیر برای سلامت استخوان ها مفید است می تواند تأثیرات مثبت خود را روی سلامت دندان ها نیز نشان دهد.
برترین منبع دریافت پروتئین
پروتئین مسئولیت ترمیم و محافظت از بدن شما را دارد. در رژیم های غذایی ضروری ست که حتماً اندازه کافی پروتئین مصرف کنید. زیرا در داشتن یک سیستم ایمنی قوی، تعادل مایعات مناسب در بدن و بعلاوه موی سر سالم نیز مؤثر است. اگر پروتئین دریافت نکنید و یا به اندازهی کمی دریافت کنید در معرض کاهش بافت عضلانی خواهید بود. در نتیجه بدن شما پروتئین را ذخیره نمی نماید.
به همین علت است که غذای روزانه شما باید دارای اندازه کافی پروتئین باشد. گوشت و لبنیات که تقریباً همه ما در طول روز از آن ها استفاده می کنیم غنی از پروتئین هستند درحالی که بیشتر پنیرها یک منبع عالی برای پروتئین محسوب می شوند. اگر قصد خوردن پنیر دارید پنیرهای کم رطوبت برترین انتخاب برای شما هستند. اما اگر در پی پنیری هستید که بیشترین اندازه پروتئین را داشته باشد، پنیر 2ژو رامک با دو برابر کلسیم و پروتئین مناسب ترین گزینه است، پیشنهاد می کنیم یک بار طعم آن را امتحان کنید و لذت ببرید. به طورکلی می توان گفت یکی از فواید بسیار عالی پنیر، تأمین پروتئین برای عضله سازی است.
سرشار از ویتامین B12
ویتامین B12 پیچیده ترین و بزرگ ترین ویتامین کشف شده تا به امروز است. این ویتامین در فراوری گلبول های قرمز، پروتئین و DNA یاری می نماید و باعث تقویت عملنمودهای مغز نیز می گردد. کم خونی ناشی از کمبود این ویتامین می تواند باعث ضعف عضلات، بی حالی و در درازمدت باعث به وجود آمدن آسیب های عصبی گردد. این ویتامین به طور طبیعی در محصولات دامی یا به صورت مصنوعی در مکمل ها یافت می گردد. بسیاری از پنیرهایی که امروزه در بازار وجود دارند یک منبع بسیار عالی برای ویتامین B12 طبیعی هستند. در نتیجه اگر می خواهید از وجود این ویتامین در بدن خود استفاده کنید، خوردن پنیر را از قلم نیاندازید.
مؤثر در کاهش فشارخون
خوردن لبنیات تأثیر مستقیمی در کاهش فشارخون دارد. اعتقاد بر این است که افزایش مصرف کلسیم در کاهش فشارخون بسیار مؤثر است. طبق تحقیقات اجرا شده تعیین شده است افرادی که لبنیات کم چرب مصرف می نمایند فشارخون شان به اندازه زیادی کاهش پیدا نموده است. اما هنوز هم باید از اندازه مصرف سدیم مطلع باشید زیرا مصرف آن نباید در طول روز بیش از حد باشد. یک از پنیرهایی خوشمزه و سالم برای افرادی که در پی پنیرهای کم نمک هستند، پنیر لبنه 2ژو رامک است. این پنیر اندازه نمک کمی دارد تقریبا 1 درصد و برای افرادی که اضافه وزن دارند و یا به علت بیماری باید پنیرهای کم نمک مصرف نمایند، پیشنهاد بسیار فوق العاده ای می باشد. توصیه می کنیم حتما آن را امتحان کنید.
جلوگیری از بروز سرطان
در حال حاضر سرطان روده بزرگ یکی از شایع ترین انواع سرطان در جهان است که دستگاه گوارش و روده بزرگ را تحت تأثیر قرار می دهد. این سرطان با عوارض دیگری مانند حالت تهوع، درد شکم، خونریزی مغزی، استفراغ و... همراه است و درصورتی که تشخیص داده نگردد می تواند حتی مرگ فرد را در پی داشته باشد. در حالی که مصرف بسیاری از لبنیات می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد، شیر و پنیر می تواند از بعضی سرطان های شایع مانند روده بزرگ جلوگیری کند.
سرشار از ویتامین K2
ویتامین K نقش بسیار مؤثری در یاری به لخته شدن خون شما دارد. اما این ویتامین انواع مختلفی دارد. ویتامین K2 به اندازه K1 که مسئولیت انعقاد خون را بر عهده دارد موردتوجه قرار نمی گیرد. درحالی که این ویتامین به یاری دیگر ویتامین ها و مواد مغذی مانند ویتامین دی و کلسیم عمل می نماید و با انتقال و رسوب این ویتامین ها، آب و مواد معدنی ضروری در استخوان، دندان و پوست شما به سالم بودن این بخش یاری می نماید. این ویتامین می تواند در جلوگیری از آلزایمر در افراد مسن مؤثر باشد. بعلاوه می تواند از بروز سرطان های شایع مانند سرطان خون نیز جلوگیری نموده و احتمالا آن را درمان کند.
برترین پنیر برای صبحانه
انتخاب شما کدام نوع پنیر برای صبحانه است؟ پنیر سفید؟ پنیر لیقوان؟ پنیر خامه ای ؟ یا ...؟ در میان انواع پنیرهای صبحانه، پنیر سفید تازه به علت بافت و طعم خوشمزه ای که دارد برترین پنیر برای صبحانه بوده و هواداران زیادی دارد. علاوه بر پنیر سفید، پنیرهای خوشمزه دیگری نیز در بازار موجود هستند که برای صبحانه فوق العاده اند، نظیر پنیر لبنه، پنیر لیقوان، پنیر لاکتیکی و .... . برند رامک یکی از محبوب ترین فراورینمایندگان محصولات لبنی ست که تنوع بالایی در فراوری انواع شیر، پنیر و ماست دارد. یکی از برترین پنیرهای صبحانه برند رامک، پنیر بف رامک می باشد که بافتی نرم و لطیف دارد و برای صبحانه و آشپزی فوق العاده است. به علاوه این پنیر طعم کمی شور و نمکی دارد که برای انواع سالاد و پیش غذا بسیار خوشمزه است. کافیست یکبار طعم خوشمزه آن را امتحان کنید تا برای همواره هوادار آن شوید.
سخن پایانی
برخلاف بسیاری از افراد که عقیده دارند خوردن پنیر باعث بروز چاقی و بیماری های قلبی می گردد باید گفت مصرف روزانه آن امری ضروری ست. تنها نکته ای که باید هنگام خوردن پنیر سفید تازه به آن توجه کنید اندازه مصرف آن است که باید به صورت متعادل و کاملاً به اندازه باشد.
منبع: فرارو