آموزش صفر تا صد طرز تهیه بامیه خانگی ترد و خوشمزه
به گزارش تیم علمی، دانستن طرز تهیه بامیه خانگی یکی از آن ترفندهایی ست که قطعا روزی به کارتان خواهد آمد. برای ما ایرانی ها که زولبیا و بامیه و عطر و طعم آن، یک نوستالژی شیرین از ماه رمضان های دوران کودکی، سریال های ماه رمضان و روزه های کله گنجشکی ست؛ بلدبودن طرز تهیه بامیه خانگی ضروری است.
اما این شیرینی خوشمزه، همواره و در همه جا در دسترس نیست. روزهایی می آید که دلتان هوای این شیرینی ترد و خوشمزه را می نماید؛ اما یا جایی را نمی شناسید که بامیه بفروشد یا این که از شما فاصله زیادی دارد و به قول شاعر دست ما کوتاه و خرما بر نخیل!
طرز تهیه بامیه خانگی ترفندی ست که با دانستن آن می توانید این شیرینی را در منزل تهیه کنید و از طعم خوش آن لذت ببرید. این طرز تهیه بامیه دقیقا مشابه طرز تهیه بامیه قنادی ست و همان کیفیت را دارد. برای این که یک بامیه فوق العاده ترد و خوشمزه و کاملا مشابه قنادی ها را یاد بگیرید، تا انتهای این مطلب از بلاگ خبرنگاران با ما همراه باشید.
مواد لازم برای طرز تهیه بامیه خانگی
- آرد 1 پیمانه (لیوان فرانسوی)
- آب 1 پیمانه
- نمک 1/8 قاشق چای خوری
- کره 50 گرم
- عسل (یا شربت بار) 2 قاشق غذاخوری
- وانیل ½ قاشق چای خوری
- تخم مرغ (درشت) 2 عدد
حتما بخوانید: طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی مخصوص ماه رمضان
مواد لازم برای شربت بار بامیه
- آب 1 لیوان
- شکر 2 لیوان
- گلوکز (اختیاری) 1 قاشق غذاخوری
- آب لیمو (یا جوهر لیمو) 1/8 قاشق چای خوری
- گلاب 3 قاشق غذاخوری
- پودر هل 1/2 قاشق چای خوری
- پودر زعفران 1/4 قاشق چای خوری
مراحل طرز تهیه بامیه خانگی
- زمان آماده سازی مواد: 45 دقیقه
- زمان سرخ کردن: 10 دقیقه
طرز تهیه بامیه خانگی: مرحله اول مخلوط کردن مواد
- آرد را با نمک مخلوط کنید؛ سپس الک کنید و کنار بگذارید.
- ابتدا 1 پیمانه آب را در یک ظرف نچسب بریزید و روی شعله قرار دهید، 50 گرم کره که به دمای محیط رسیده و عسل (یا شربت بار) را به آن اضافه کنید و اجازه دهید آب گرم گردد.
- زمانی که کره کاملا داخل آب حل شد و آب آغاز به جوشیدن کرد، تمام آرد را به یک باره اضافه و با سرعت آغاز به هم زدن کنید.
- هم زدن را تا جایی ادامه دهید که یک خمیر نرم و لطیف به دست آید.
طرز تهیه بامیه خانگی: داغ زدن
خمیر به دست آمده را بین 5 الی 6 دقیقه روی حرارت درون ظرف هم بزنید تا بوی خامی آرد گرفته گردد. توجه داشته باشید که این مرحله برای رسیدن به کیفیت مطلوب بامیه، مرحله بسیار مهمی ست.
حتما بخوانید: طرز تهیه رنگینک با خرما و 2 غذای انرژی زای دیگر مخصوص ماه رمضان
طرز تهیه بامیه خانگی: اضافه کردن تخم مرغ و تهیه خمیر نهایی
- خمیر داغ زده را کنار بگذارید تا از دما بیفتد. دقت کنید که خمیر نه خیلی سرد و نه خیلی داغ باشد.
- خمیر را با دست کمی باز کنید؛ سپس پودر وانیل و یک تخم مرغ به آن اضافه کنید و با همزن آغاز به هم زدن مواد کنید. کمی که مخلوط شد، تخم مرغ دوم را به آن اضافه کنید.
- در این مرحله از طرز تهیه بامیه، باید یک خمیر چسبناک داشته باشید؛ درصورتی که خمیر سفت است و چسبناک نیست، نصف تخم مرغ به آن اضافه کنید.
- نشانه این که خمیر شما غلظت مناسبی دارد این است که خمیر منسجم و یک دست است و تکه تکه نیست.
طرز تهیه بامیه خانگی: ماسوره زدن و سرخ کردن
- یک ماسوره آچاری را درون یک قیف محکم بگذارید و سر قیف را متناسب با سایز ماسوره قیچی کنید.
- خمیر بامیه را به درون قیف بریزید و سر قیف را محکم بپیچانید تا مواد از آن بیرون نریزد.
- درون ظرفی، روغن سرد بریزد و بدن این که آن را روی حرارت بگذارید خمیر را درون روغن سرد ماسوره بزنید؛ برای این کار یک قیچی را به روغن آغشته کنید، قیف را فشار دهید و تکه های بامیه را از سر قیف جدا کنید. سایز بامیه ها در این طرز تهیه بامیه، کاملا به سلیقه شما بستگی دارد. سعی کنید تمام مواد را در روغن سرد شکوفه بزنید؛ چراکه برای تکرار این مرحله مجددا احتیاج به روغن سرد خواهید داشت.
- ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید بامیه ها به آرامی سرخ شوند. زمان مورد احتیاج برای این مرحله بین 10 الی 15 دقیقه است.
- بعد از این که بامیه ها سرخ شد، آن را از روغن خارج کنید و به صورت داغ، درون شربت بار بریزید.
- 2 الی 3 دقیقه به بامیه ها استراحت دهید تا شربت کاملا جذب آن ها گردد.
- بامیه ها را از شربت خارج کنید و در یک سبد بگذارید تا شربت اضافه آن خارج گردد.
حتما بخوانید: با 11 دسر ماه رمضان آشنا شوید
طرز تهیه شربت بار برای بامیه
- آب، شکر و آب لیمو را درون یک ظرف بریزید و اجازه دهید با حرارت به جوش بیاید؛ در این مرحله احتیاجی به هم زدن نیست.
- بعد از این که مواد به جوش آمد، پودر هل، زعفران و گلوکز را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مخلوط شوند.
آماده سازی شربت بار در این طرز تهیه بامیه تقریبا 45 دقیقه زمان می برد. بعد از این که شربت به غلطت مورد نظر رسید، حرارت را خاموش کنید و شربت را برای مراحل بعد کنار بگذارید.
غلظت مناسب برای شربت بار، غلظتی مشابه غلظت سکنجبین است؛ شربت پس از سردشدن غلیظ تر می گردد. پس باید زودتر از رسیدن به غلظت مورد نظر، آن را از روی حرارت بردارید.
نکات مهم طرز تهیه بامیه خانگی
- اضافه کردن گلوکز در این طرز تهیه بامیه، به شربت بار برای براق و شکیل شدن آن است و می توانید آن را حذف کنید.
- به علت سفت بودن خمیر بامیه، آن را در یک قیف محکم بریزید تا در حین کار قیف پاره نگردد.
- بهتر است خمیر بامیه را در ظرف نچسب درست کنید تا خمیر به کف ظرف نچسبد.
- برای هم زدن و داغ زدن بامیه، استفاده از لیسک کار را برای شما راحت تر می نماید.
- زمان سرخ کردن بامیه ها بسیار مهم است؛ اگر با حرارت و سرعت بالا بامیه ها را سرخ کنید، بامیه ها مغزپخت نمی شوند.
- طرز تهیه بامیه خانگی بدون قیف هم کاملا مشابه طرز تهیه گفته شده است؛ به جای استفاده از قیف، می توانید از یک کیسه فریزر محکم بهره ببرید. مواد را دورن کیسه فریزر بریزید، نوک آن را قیچی کنید و مانند قیف از آن بهره ببرید. می توانید این کار را با قاشق هم انجام دهید.