خطرات کرونا دیابتی ها را بیشتر تهدید می نماید؟

به گزارش تیم علمی، دکتر مریم واشقانی با اشاره به این که مبتلایان به دیابت از جمله گروه های در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا هستند، گفت: افراد دیابتی باید بیشتر از سایرین مراقب سلامتی خود باشند. وی با اشاره به اینکه بیماری دیابت با سیستم ایمنی بدن در ارتباط است، اظهار کرد: افرادی که از بیماری دیابت رنج می برند، بیش از سایرین توصیه ها را در مقابل کرونا جدی بگیرند. متاسفانه شدت عوارض بیماری کرونا در افراد دیابتی به مراتب بیشتر از سایرین است.

خطرات کرونا دیابتی ها را بیشتر تهدید می نماید؟

خبرنگاران| تحقیقات محققان نشان می دهد که گروه های حساس بیش از دیگر گروه ها در معرض خطرات ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند. دراین میان تحقیقات جدید نشان می دهد که ابتلا به کرونا برای مبتلایان به بیماری دیابت خطرات جدی تری را به دنبال دارد. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا، سی دی سی، روز سه شنبه 31 مارس (12 فروردین) با انتشار گزارشی اعلام نمود بیمارانی که پیشینه ابتلا به دیابت یا سایر بیماری های مزمن را دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا در حد بستری شدن در بخش مراقبت های ویژه هستند.

به گزارش خبرنگاران، آمار و ارقام نشان می دهد این ویروس در بین آسیب پذیرترین افراد، یعنی افراد مسن و افراد مبتلا به چندین مشکل پزشکی، بخصوص افراد مبتلا به دیابت طولانی مدت، به سختی قابل کنترل است. جولیانا چان، سرپرست تیم تحقیق از مؤسسه دیابت و چاقی هنگ کنگ، در این باره می گوید: پیغام ما این است که افراد مسن و دیابتی بسیار آسیب پذیر هستند و باید به آن ها توجه بیشتری گردد.

محققان تاکید می کنند افراد مبتلا به دیابت باید بیش از همه مراقب باشند تا به این بیماری مبتلا نشوند چراکه واکنش بدن آن ها به این بیماری بسیار متفاوت است. در زمان شیوع بیماری های قبلی نظیر SARS و آنلوانزا H 1 N 1 نیز افراد مبتلا به دیابت در معرض ریسک بالاتر ابتلاء به بیماری شدید و مرگ بودند.

همچنین شواهد نشان می دهد دیابت ریسک ابتلاء به بیماری COVID-19 را دو تا سه برابر افزایش می دهد. انجمن دیابت آلمان نیز به تازگی به افرادی که از دیابت رنج می برند هشدار داده که در روبرو با کرونا احتیاط بیشتری داشته باشند.

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر مریم واشقانی با اشاره به این که مبتلایان به دیابت از جمله گروه های در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا هستند، گفت: افراد دیابتی باید بیشتر از سایرین مراقب سلامتی خود باشند.

وی با اشاره به اینکه بیماری دیابت با سیستم ایمنی بدن در ارتباط است، اظهار کرد: افرادی که از بیماری دیابت رنج می برند، بیش از سایرین توصیه ها را در مقابل کرونا جدی بگیرند. متاسفانه شدت عوارض بیماری کرونا در افراد دیابتی به مراتب بیشتر از سایرین است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که مرگ و میر در بیماران دیابتی بیشتر از افراد عادی است، گفت: افراد مبتلا به دیابت تا جائی که ممکن است باید سعی کنند خود را در معرض ابتلا به بیماری قرار ندهند و از تردد در سطح شهر و ارتباط با افراد مشکوک یا آلوده به ویروس کووید 19 پرهیز کنند.

واشقانی، کنترل دیابت و مصرف به موقع دارو ها توسط مبتلایان به دیابت را دومین راه حل موثر برای مقابله با ویروس کرونا ذکر کرد و گفت: افراد دیابتی باید مراقبت هایی را که برای کنترل قند و فشار خون نیز ضروری است، به صورت مداوم انجام دهند.

به گفته عضو هیت علمی دانشگاه افرادی که قندخون خود را کنترل می کنند، در معرض خطرات کمتری در روبروه با ویروس کرونا هستند.

وی در ادامه به افراد مبتلا به دیابت که در مقابل استفاده از انسولین مقاومت می کنند نیز توصیه کرد: در صورت صلاحدید پزشک تزریق انسولین به صورت موقتی به هیچ عنوان وابستگی ایجاد نمی نماید و پس از سرانجام یافتن این بحران مبتلایان به دیابت می توانند رژیم های سابق خود را رعایت کنند.

واشقانی گفت: افراد دیابتی همانند سایر افراد جامعه توصیه ها را بیش از پیش جدی بگیرند و مراقب سلامت خود خصوصا در روز های شیوع اپیدمی کرونا باشند.

مژگان افخمی زاده عضو هیات علمی گروه غدد دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با اشاره به اینکه بیماران دیابتی یکی از گروه های در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند، گفت: از همین رو بیماران دیابتی باید از تردد های غیر ضروری پرهیزکنند و در ایام شیوع کرونا مانند سابق قند خون خود را کنترل کنند.

او با بیان اینکه به بیماران دیابتی مانند افراد دیگر در این روز ها که با شیوع ویروس کرونا روبرو هستیم، توصیه می گردد که موارد پیشگیری مانند رعایت بهداشت را جدی بگیرند، ادامه داد: ضدعفونی سطوح مختلف منزل و پرهیز از ترس و اضطراب نیز به این افراد توصیه می گردد.

عضو هیات علمی گروه غدد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تهویه هوای منزل روزی یکبار در ایام کرونایی سفارش شده است، گفت: بیماران دیابتی همانند قبل قند خون خود را کنترل کنند و فعالیت بدنی داخل منزل داشته باشند علاوه براین از مصرف شیرینی ها پرهیز کنند، زیرا بالا رفتن قندخون خطراتی را به همراه خواهد داشت.

افخمی زاده اضافه کرد: برای کاهش اضطراب هر شخص بنا به سلیقه و علایق خود می تواند دعا یا کتاب بخواند، موسیقی گوش دهد و اگر مشاوره های تلفنی وجود دارد با مشاوره صحبت کند.

او با بیان اینکه افراد دیابتی انسولین خود را همانند قبل تزریق کنند و مایعات بیشتری مصرف کنند، توضیح داد: اگر فرد همراه با قند خون بالا مبتلا به بیماری کلیوی است؛ مصرف مایعات را با نظر پزشک مربوطه انجام دهد.

فوق تخصص غدد با تاکید براینکه مصرف میوه هایی مانند پرتقال، سیب، نارنگی و لیموشیرین ویتامین های مورد احتیاج بدن را تامین می نماید، گفت: اگر فردی از اهالی خانه مبتلا به بیماری کرونا شد باید در اتاق مجزا استراحت کند و با بیمار دیابتی فاصله خود را رعایت کند؛ علاوه براین تهیه دارو های بیماران دیابتی نیز بر عهده افراد دیگر خانواده که بیماری زمینه ای ندارند قرار گیرد.

افخمی زاده با بیان اینکه بیماران دیابتی چناچه دچار علائم بیماری کرونا شدند با پزشک خود یا 191 تماس بگیرند، اضافه کرد: اگر علائم بیماری کرونا شدت گرفت به مراکز درمانی مراجعه و فرایند درمانی خود را پیگیری کنند.

منبع: فرادید
انتشار: 9 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: sctm.ir شناسه مطلب: 969

به "خطرات کرونا دیابتی ها را بیشتر تهدید می نماید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خطرات کرونا دیابتی ها را بیشتر تهدید می نماید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید