دیدار عراقچی با همتای چینی؛ کاهش تعهدات برجامی به معنای خروج ایران نیست

به گزارش تیم علمی، عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در چین بسر می برد از برجام به عنوان دستاورد چندجانبه گرایی یاد کرد و گفت: برجام یک دستاورد دیپلماسی بین المللی است و کشورهای دنیا نسبت به رعایت، اجرا و حفظ آن مسئولیت دارند.

دیدار عراقچی با همتای چینی؛ کاهش تعهدات برجامی به معنای خروج ایران نیست

با تور چین سفری خاطره انگیز را تجربه کنید.

به گزارش خبرنگاران، عباس عراقچی روز یکشنبه در کنفرانس خبری بعد از نشست مشورتی با همتای چینی خود در پکن با اشاره به اینکه امروز در نشست مشورتی با همتای چینی خود در خصوص جنبه های مختلف برجام گفت و گو و رایزنی کردیم گفت: ما همواره با دوستان چینی از ابتدای برجام در ارتباط بودیم و همواره با آنها در خصوص موضوعات مربوط به برجام مشورت کردیم.

وی توضیح داد برجام یک توافق منطبق با شورای امنیت است و قطعنامه 2231 شورای امنیت این توافق بین المللی را تصویب نموده است و تصمیم آمریکا به عنوان یک عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل برای خروج از این توافق نامه بین المللی، نقض مصوبه شورای امنیت است.

عراقچی توضیح داد آمریکا نه تنها از این توافق بین المللی خارج شده است بلکه سایر کشورهای باقی مانده در برجام را نیز تحت فشار قرار داده تا از این توافق نامه خارج شوند و این اقدام برای سایر کشورها غیرقابل پذیرش است تا قطعنامه های مربوط به شورای امنیت سازمان ملل را نقض نمایند.

وی با اشاره به اینکه هیچکس نباید ایران را به خاطر کاهش تعهداتش در برجام زیر سئوال ببرد آژانس بین المللی انرژی هسته ای به عنوان یک منبع مسئول در این حوزه بارها و بارها به وضوح پایبندی کامل ایران در خصوص رعایت برجام و مسایل هسته ای را تایید نموده است.

عراقچی توضیح داد: در حقیقت علیرغم خروج آمریکا از برجام و عدم تامین منافع ایران به دلیل اجرای این توافق، ایران قبل از اینکه کاهش تعهدات خود را در برجام شروع کند به مدت یک سال در برجام باقی ماند.

وی تاکید نمود کاهش تعهدات ایران در قالب برجام به معنای خروج ایران از این توافقنامه نیست بلکه نجات این توافق نامه است و بر اساس ماده 36 این توافق نامه، طرف ها توانایی سازماندهی ساز و کار حل اختلافات برای چنین مسایلی را دارند.

عراقچی اضافه نمود: در عین حال ما از کوشش های سیاسی و دیپلماتیک همه طرف ها به ویژه چین برای یافتن راه چاره های موثر به منظور خروج از بحران برجام استقبال می کنیم زیرا معتقدیم نجات برجام به خودی خود یک موفقیت مهم دیپلماتیک چند جانبه است.

وی در بخش دیگری از سخنانش از چین به عنوان یک شریک استراتژیک نام برد و گفت: دو طرف همانند گذشته در آینده نیز همکاری های استراتژیک خود را در موضوعات مختلف منطقه ای و بین المللی از جمله در زمینه برجام و حل مسائل فعلی ادامه خواهند داد.

این مقام بلند پایه وزارت خارجه ایران اضافه نمود: امروز ما دو طرف در مذاکرات خود ضمن تاکید بر تقویت روابط و همچنین افزایش گفت و گو و رایزنی های کارشناسی در خصوص مسایل مختلف، توافق کردیم در آینده نیز این گفت و گوها را ادامه دهیم.

او ضمن قدردانی از دولت و معاون وزیر خارجه چین که ترتیب این نشست خبری و همچنین نشست مشورتی را داده اند گفت: معتقدیم که ادامه همکاری ها بین ایران و چین به نتایج خوبی خواهد رسید و مشتاقانه منتظر ادامه همکاری های خود با چین هستیم.

ماجائو شی معاون وزیر خارجه چین نیز روز یکشنبه در کنفرانس خبری مشترک با عراقچی در پکن با بیان اینکه چین و ایران تمام کوشش خود را برای حفظ برجام بکار خواهند گرفت علت اصلی بحران فعلی هسته ای ایران را مربوط به خروج آمریکا از برجام و سیاست فشار حداکثری علیه تهران مطرح نمود.

او با اشاره به دیدار و نشست امروز خود با معاون وزیر امور خارجه ایران گفت: در این نشست ما در خصوص وضعیت فعلی مساله هسته ای ایران و اجرای آن دیدگاه های عمیقی رد و بدل کردیم و اجماع مناسبی هم حاصل شد.

وی چین و ایران را شرکای استراتژیک یکدیگر خواند و گفت: پکن همواره روابط چین و ایران را از منظر استراتژیک و بلند مدت دنبال می نماید و به دنبال توسعه این روابط است.

ماجائو شی با اشاره به ضرورت رعایت دیدگاه های سران دو کشور اضافه نمود: ما باید اعتماد متقابل را تقویت، همکاری های عملی را در همه ابعاد عمیق تر و محتوای آن را غنی سازی کنیم تا مشارکت استراتژیک جامع دو کشور در خدمت منافع دو کشور قرار گیرد.

معاون وزیر خارجه چین، مساله هسته ای ایران را بخشی جدایی ناپذیر از همکاری های استراتژیک بین دو کشور خواند و گفت: در نشست امروز توافق کردیم ارتباط و همکاری بیشتر را تقویت کنیم تا از منافع مشترک دو کشور و جامعه جهانی حمایت کنیم.

او همچنین از برجام به عنوان یک دستاورد بسیار مهم دیپلماسی و چند جانبه یاد کرد که مورد تایید شورای امنیت سازمان ملل است و گفت: برجام به یک توافق مهم نظم بین المللی بر اساس قوانین بین المللی تبدیل شده است و باید بطور موثر حفظ گردد.

معاون وزیر خارجه چین گفت: حفظ برجام نیازمند تحمل چند جانبه گرایی و حاکمیت قانون و نفی یک جانبه گرایی و پرهیز از هژمونی است.

ماجائو شی سیاست ایران و چین را حل و فصل سیاسی و دیپلماتیک مساله هسته ای ایران مطرح نمود و گفت: ایران تاکید نموده است که کلیه مراحل کاهش تعهداتش تحت برجام قابل برگشت است و آژانس انرژی هسته ای نیز ضمن تایید این موارد، در حال نظارت بر برجام است.

وی از همه طرف های برجام خواست تا ضمن حفظ برجام در ارتباط با اختلافات ناشی از این قرارداد بین المللی به کمیسیونی که در چارچوب کمیسیون مشترک طراحی شده است رجوع نمایند.

معاون وزیر خارجه چین با اشاره به اینکه پکن همچنین از آژانس بین المللی انرژی اتمی برای ادامه نظارت و تایید اجرای برجام به شیوه ای عینی و بی طرفانه پشتیبانی می نماید گفت: چین و ایران بر اجرای کامل و موثر برجام پایبند خواهند بود و معتقدند تهران باید از منافع مالی قانونی ناشی از اجرای ان برخوردار باشد.

این مقام چینی تاکید نمود حفظ و اجرای برجام تنها راه درست حل مساله هسته ای ایران و کاهش تنش های فعلی است با انجام این کار ضمن تقویت رژیم منع گسترش سلاح های هسته ای بین المللی، صلح و ثبات را در خاورمیانه تقویت خواهیم کرد و به منافع مشترک جامعه بین المللی خدمت می کنیم چین به همکاری با همه طرف ها ادامه خواهد داد و در این زمینه کوشش های بی وقفه ای انجام دهد.

عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز گذشته (شنبه) به دعوت همتای چینی و به منظور برگزاری نشست مشورتی با معاون وزیر خارجه چین وارد پکن شد.

نشست مشورتی مشترک ایران و چین در خصوص برجام، امروز یکشنبه با حضور عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ما جائو شی معاون وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین و با هدف آنالیز آخرین تحولات برجام و پیرامون آن در پکن برگزار گردید.

در این نشست همچنین در خصوص نشست کمیسیون مشترک برجام که هفته آینده در سطح معاونان وزیر در وین برگزار می گردد بحث و گفت و گو شد، در کمیسیون مشترک برجام آخرین تحولات مربوط به اجرای برجام از سوی همه طرف ها آنالیز می گردد.

با گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، احیای تحریم های هسته ای و محقق نشدن وعده های اروپا، شورای عالی امنیت ملی ایران در بیانیه ای روز 18 اردیبهشت ماه به طرف های توافق هشدار داد در صورتی که ظرف 60 روز به تعهدات خود در زمینه های نفتی و بانکی عمل ننمایند ایران طبق مفاد برجام، از تعهدات خود ذیل این توافق خواهد کاست.

به گزارش ایرنا، جمهوری اسلامی ایران تاکنون در چهار گام از تعهدات برجامی خود شامل عبور از سقف 300 کیلوگرمی ذخایر اورانیوم غنی شده 3.67 درصد، عدم فروش آب سنگین و مازاد اورانیوم غنی شده، افزایش سطح غنی سازی به 4.5 درصد و برداشتن محدودیت ها روی فعالیت های تحقیق و توسعه (R & D) کاسته است.

گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران از صبح روز پانزدهم آبان با گازدهی به سانتریفیوژهای نصب شده در تأسیسات فردو و غنی سازی 4.5 درصدی در این تاسیسات (از نیمه شب شانزدهم آبان) شروع شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 23 آذر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: sctm.ir شناسه مطلب: 592

به "دیدار عراقچی با همتای چینی؛ کاهش تعهدات برجامی به معنای خروج ایران نیست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دیدار عراقچی با همتای چینی؛ کاهش تعهدات برجامی به معنای خروج ایران نیست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید